Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Припинили діяльність угруповання наркоділків - поліцейські вилучили наркотиків і психотропів на 15 мільйонів гривень
Опубліковано 03 жовтня 2024 року о 10:46

Миколаївські поліцейські разом із колегами з інших областей ліквідували злочинну групу, яка заробляла на збуті амфетаміну. У підпільних спеціально обладнаних лабораторіях вінничанин та одесит виготовляли наркотичну речовину, а мешканка Миколаєва отримувала оптові партії наркотиків, фасувала та відправляла поштовими сервісами по країні, маскуючи психотропи у аромасвічки. Правоохоронці затримали членів угруповання та повідомили їм про підозру у скоєнні злочину. Нині затримані перебувають під вартою.

Викрили та припинили злочинну діяльність фігурантів оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю у співпраці з управліннями боротьби з наркозлочинністю обласного главку поліції в Миколаївській області спільно із слідчими слідчого управління та колегами декількох областей за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД, спецпризначенців роти поліції особливого призначення та за процесуального керівництва територіальних обласних прокуратур.

У Вінниці та Одесі правоохоронці знешкодили дві лабораторії, де щомісяця виготовлялось до 20 кілограмів психотропів.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 19-річна мешканка Миколаєва, діючи за попередньою змовою із 40-річним одеситом та 43-річним вінничанином організували незаконний канал збуту особливо небезпечного наркотичного засобу амфетамін в особливо великих розмірах. Заборонену речовину ділки збували через інтернет-магазин, використовуючи месенджер, та за допомогою поштових відправлень доставляли по всій території країни.

Чоловіки у спеціально обладнаних лабораторіях в Одесі та Вінниці виготовляли психотропи та об’ємними партіями через так звані «мастерклади» збували 19-річній спільниці. Виконуючи функції кур’єра, вона забирала, фасувала та поставляла наркозасіб у різні міста за вказівками оператора, з яким спілкувалася через Telegram-канал. Для конспірації фігуранти постійно змінювали місця фасування, мобільні пристрої, номери, транспортні засоби та віртуальні рахунки. Всі фінансові операції ділки здійснювали виключно за допомогою криптовалюти.

Під час низки санкціонованих обшуків поліцейські вилучили близько 32 кілограмів амфетаміну, з яких 27 кг у рідкому стані, близько 300 г канабісу, 1 350 літрів кислоти, близько 1000 літрів прекурсорів, 10 кілограмів метиламіну, 8 кілограмів фенілнітропропену, 100 кілограмів оксид цинку, 500 кілограмів каустичної соди, 23 кілограмів боргіду, а також лабораторне обладнання зі скляними колбами, трубками пробірками та охолоджуючі рідини, мобільні телефони, ноутбуки, флешнакопичувачі, банківські картки, сім-карти різних мобільних операторів і тримачі до них, пакувальні пакети та чорнові записи. Вартість вилучено за цінами чорного ринку становить майже 15 мільйонів гривень.

Трьох членів наркоугруповання поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі слідчого управління обласного главку поліції Миколаївщини повідомили їм про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах». Ділкам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нині усім трьом підозрюваним суд вже обрав запобіжні заходи: тримання під вартою без права внесення застави та одному з можливістю внесення застави в сумі 1 мільйон 200 тисяч гривень. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux