Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протидія домашньому насильству в громадах: у Миколаєві поліцейські з фахівцями громадських та державних установ обговорили вимоги та зміни у законодавстві
Опубліковано 06 вересня 2024 року о 15:15

У обговоренні майбутніх змін до законодавства щодо запобігання та протидії домашньому насильству під час тематичного «круглого столу» взяли участь поліцейські секторів взаємодії з громадами, організації служби освітньої безпеки та відділу ювенальної превенції обласного главку поліції.

Поліцейські презентували свій досвід, як запобігти домашньому насильству та яка проводиться профілактична робота серед мешканців громад області, розповіли про роль і завдання шерифів громад та офіцерів служби освітньої безпеки у системі запобігання та протидії домашньому насильству.

Захід об’єднав представників суб’єктів, які проводять роботу у напрямку запобігання та протидії домашньому насильству, а також представників громадських організацій області. Основна тема зустрічі – це разом обговорити новації у законодавстві, які направлені на запобігання домашньому насильству і, зокрема, щодо жінок, а також визначити шляхи покращення роботи у даному напрямку.

Домашнє насильство має місце, на жаль, і в умовах воєнного стану. На Миколаївщині зафіксовано навіть більше подібних порушень, ніж до повномасштабної війни з рф.

- Цьогоріч до підрозділів поліції області надійшло понад шість тисяч звернень з проханням захистити від дій домашнього кривдника. Відносно 187 осіб відкриті кримінальні провадження, а до адміністративної відповідальності притягнуто майже чотири тисячі домашніх агресорів, - розповідає начальник сектору взаємодії з громадами управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Олександр Козловець. – Загалом, у підрозділах поліції області перебуває на обліку понад чотири тисячі кривдників.

Учасники круглого столу обговорили зміни до законодавства України, які набудуть чинності в грудні цього року. Зокрема, Кодекс України про адміністративні правопорушення буде доповнено окремою статтею про притягнення до відповідальності за вчинення сексуального насильства, збільшено терміни розгляду адміністративних справ у судових інстанціях, адміністративного затримання кривдника та вже неможливо буде кривднику уникнути відповідальності по факту малозначності його дій.

- Сьогоднішня зустріч – це перша подія в рамках проєкту, який в втілюють співробітники нашої організації спільно з обласним главком поліції та за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні за фінансової підтримки Уряду Королівства Данія, - зазначив виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу» Артем Ващиленко. – Всі разом з представниками тих організацій, які дотичні до протидії домашньому насильству обговорили зміни в адміністративному законодавстві України. Плануємо і надалі тісно співпрацювати над підвищенням кваліфікації поліцейських.


                                                                                                                                                                                                                                          Відділ комунікації поліції в Миколаївській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux