Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Вознесенську ювенальні поліцейські притягли до адмінвідповідальності місцевого жителя за вчинення домашнього насильства стосовно його малолітньої доньки
Опубліковано 26 січня 2022 року о 16:01

Через батька-тирана дівчинка втекла з дому. Відтепер йому заборонено наближатись до місця мешкання протягом 10 діб, а з дитиною наразі працюють педагоги та психологи.  

Про факт насильства в сім’ї 13-річної учениці школи з Вознесенська правоохоронцям стало відомо, після того, як вона не повернулась зі школи додому. 20 січня про зникнення доньки в поліцію повідомив її батько. На пошуки дівчинки одразу був задіяний особовий склад управління. Протягом трьох годин поліцейські знайшли школярку - вона була з однокласником неподалік свого місця мешкання.

У ході спілкування з ювенальними поліцейськими дівчинка свій вчинок пояснили правоохоронцям тим, що батько вчиняє домашнє насильство, тому вона і не має бажання повертатись додому. Тож ювенальні поліцейські спільно зі службою у справах дітей Вознесенської міської ради та центром соціальних служб невідкладно відвідали родину школярки, щоб з’ясовати усі обставини події. Інформація про домашнє насильство знайшла своє підтвердження.

Відносно сімейного кривдника поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173-2 КУпАП за що йому загрожує покарання від штрафу до адміністративного арешту та винесли терміновий заборонний припис терміном на 10 діб, чим заборонили відвідувати місце мешкання.

Крім цього, до адміністративної відповідальності може бути притягнута і матір учениці за невиконання обов'язків щодо виховання дитини – це ст.184 КУпАП, що карається накладенням штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

-Ми завжди розбираємось у кожному конкретному випадку зникнення неповнолітніх, щоб з’ясувати причини уходу з дому та умови, що передували цьому, попередити повторення ситуації та запобігти негативним наслідкам. Завжди вживаємо усіх можливих заходів задля забезпечення безпеки дітей та стоїмо на захисті їхніх прав. Нині вказана родина знаходитиметься під пильною увагою поліції та соціальних служб, шкільних педагогів і психологів, - розповідає поліцейський ювенальної превенції Вознесенського райуправління.

Наголошуємо, що не варто мовчати про факти домашнього насильства. Якщо ви стали жертвою домашніх тиранів, невідкладно телефонуйте за номером 102.

Також нагадуємо, що діє «гаряча лінія» для осіб, що постраждали від домашнього насильства, на яку можна звернутись за номером телефону 15-47 та Національна «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства – 800-500-005 або 116-123 (з мобільного).

Для отримання безкоштовної правової допомоги, на яку мають право усі постраждалі від домашнього насильства, телефонуйте за номером 0-800-213-103.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux