Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 10 тисяч звернень з приводу домашнього насильства – поліцейські підбили підсумки за минулий рік
Опубліковано 05 січня 2022 року о 17:34

Упродовж 2021 року до підрозділів поліції Миколаївської області надійшло 10 тис. 413 звернень з приводу вчинення домашнього насильства. За результатами їхнього розгляду поліцейські склали 3124 протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування».

Крім того, слідчі підрозділи регіону відкрили 247 кримінальних проваджень, у тому числі 76 – за статтею 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство» за фактами систематичного вчинення протиправних дій відносно членів родини. Також розпочали 15 кримінальних проваджень за фактами невиконання обмежувальних приписів та непроходження програми для кривдників (стаття 390-1 Кримінального кодексу України).

З метою недопущення повторного вчинення домашнього насильства на профілактичний облік поліцейські поставили 2254 кривдника, у тому числі 36 – у зв’язку із винесенням судами обмежувальних приписів. У переважній більшості це особи чоловічої статі (90,5 %). Усього на такому обліку на кінець року перебувало 1908 осіб (92 % – чоловіки).

У свою чергу, відносно 1002 осіб, які допустили вчинення домашнього насильства, застосовані термінові заборонні приписи. 15 кривдникам були анульовані дозволи на право зберігання та носіння зброї, а саму зброю у власників вилучили.

Наголошуємо, що не варто мовчати про факти домашнього насильства. Якщо ви стали жертвою домашніх тиранів, невідкладно телефонуйте за номером 102.

Також нагадуємо, що діє «гаряча лінія» для осіб, що постраждали від домашнього насильства, на яку можна звернутись за номером телефону 15-47 та Національна «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства – 800-500-005 або 116-123 (з мобільного).

Для отримання безкоштовної правової допомоги, на яку мають право усі постраждалі від домашнього насильства, телефонуйте за номером 0-800-213-103.

Сектор взаємодії з громадами

УПД ГУНП в Миколаївській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux