Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Проти домашнього насильства: у Миколаєві поліцейські долучились до презентації інтерактивної виставки «Річ у тім»
Опубліковано 27 листопада 2021 року о 15:40

Вчора, 26 листопада, на 8 причалі розпочала свою роботу виставка, яка висвітлює питання домашнього насильства. Це масштабна інформаційна кампанія, яка включає 16 відеороликів, де відомі українці розповідають історії постраждалих від домашнього насильства зі справжніх поліцейських протоколів та 16 фотоекспонатів, на яких зображені предмети, що стали знаряддями домашнього насильства або асоціюються з ним. Експонати надруковані у формі плакатів і на кожному є короткі описи та QR-код із реальною історією.

Організаторами заходу у Миколаєві виступили правоохоронці, юристи, представники влади міста та області, а також активні та вмотивовані представниці міста, що підтримують жіночий рух за простір вільний від насильства.

-    Головне завдання виставки «Річ у тім» – донести важливість запобігання і протидії домашньому та гендернозумовленому насильству у суспільстві. Тому Нацполіція, як одна з первинних ланок реагування на такі випадки, є одним із співорганізаторів цієї акції. Формуючи таким чином фундамент для суспільства з нульовою толерантністю до насильства, – розповіла під час виступу присутнім представниця Управління дотримання прав людини НПУ Марина Семикіна.

За словами начальниці сектору протидії домашньому насильству відділу превенції МРУП ГУНП в Миколаївській області Анастасії Колотілової, за десять місяців 2021-го року до поліції надійшло 3 711 викликів щодо домашнього насильства.

У межах заходу директорка Миколаївського міського центру соціальних служб Віра Гончарук презентувала документальний фільм «Розірви коло», що розповідає про історії жінок, кожна з яких змінює своє життя, виходячи з кола насильства. Але ці зміни виявляються довгим та складним процесом роботи над собою та своїми відносинами з навколишнім світом. Від дзвінка в поліцію, життя в шелтері до повернення до самої себе, жінки наважуються пройти цей шлях заради себе та своїх дітей. Після перегляду кожен мав змогу поділитися враженнями та власним досвідом.

У Миколаєві виставку можна відвідати до 03 грудня 2021 року на 8 причалі: у будні дні з 15:00 до 19:00, у вихідні дні з 12:00 до 19:00. 

(ВАЖЛИВО! Прохання відвідувачам мати при собі сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест).

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux