Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Миколаївщині за систематичне вчинення домашнього насильства засуджений вознесенець
Опубліковано 08 квітня 2019 року о 15:19

2 квітня цього року вироком Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області 57-річного мешканця міста Вознесенська визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство». На сьогодні на території області це перший випадок, коли домашнього тирана притягнуто до кримінальної відповідальності за вказаною статтею.

Впродовж декількох років чоловік вчиняв протиправні дії відносно своєї 80-річної матері, за скоєння яких на сімейного дебошира складались відповідні адмінматеріали з подальшим притягненням до адміністративної відповідальності. Також у лютому цього року було зафіксовано факт нанесення жінці легких тілесних ушкоджень, які також завдав син.

Непоодинокі випадки протиправних дій у родині буди кваліфіковані як системне вчинення домашнього насильства. При цьому, враховуючи щире каяття кривдника та активне сприяння слідству суд призначив йому покарання у вигляді арешту терміном на один місяць. Також задля формування неагресивної психологічної моделі поведінки чоловіка у приватних стосунках, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків, за рішенням суду після відбуття основного покарання до правопорушника буде застосовано обмежувальний захід у вигляді направлення для проходження програми для кривдників.

У цілому, така програма може тривати від трьох місяців до одного року та передбачає щотижневе проведення з кривдниками індивідуальних та групових занять, а умисне ухилення від її проходження тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену статтею 390-1 Кримінального кодексу України. Такі дії караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Загалом, з моменту доповнення у січні Кримінального кодексу України статтею 126-1, підрозділами поліції Миколаївської області було відкрито 4 кримінальних провадження за вказаною статтею. З них два провадження передано до суду для прийняття рішення та ще по одному провадженню особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, триває досудове розслідування.

Управління превентивної діяльності

ГУНП в Миколаївській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux