Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці скерували до суду справу шахрайки, яка під приводом продажу металопластикових вікон ошукувала громадян
Опубліковано 31 травня 2018 року о 17:33

Жінка, перебуваючи на посаді продавця-консультанта магазину з виготовлення та продажу металопластикових вікон та дверей приймала від громадян замовлення а, отримавши від них передоплату за виконану роботу, складала гроші собі у кишеню, залишаючи клієнтів магазину ні з чим.

Слідчі Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області за погодженням з прокуратурою повідомили шахрайці про підозру по 12-ти епізодах її злочинної діяльності. Досудове розслідування вказаного кримінального провадження завершено, подальшу долю жінки вирішить суд. Відповідно до санкції інкримінованої статті їй загрожує до трьох років позбавлення волі. Частина завданих постраждалим збитків вже відшкодована власником магазину.

Так, з початку року до Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області надійшла низка заяв від громадян про вчинення відносно них протиправних дій з боку працівниці магазину з продажу металопластикових вікон та дверей, яка шахрайським шляхом заволоділа їхніми грошима. 
Одним із постраждалих від дій аферистки став настоятель одного з храмів Миколаївщини, який звернувся до магазину з приводу виготовлення міжкімнатних дверей. Консультант взяла з нього передоплату за виконану роботу та пообіцяла, що приблизно через два тижні він зможе забрати своє замовлення. Але прибувши в обумовлений строк, з’ясував, що його замовлення не виконане, а шахрайка нещодавно звільнилась та зникла. 

За вказаними фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ознаками ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та розпочали пошуки зловмисниці.

Проведеними розшуковими заходами оперативники Заводського відділу поліції встановили місцезнаходження «віконної» шахрайки, якою виявилась 35-річна мешканка обласного центру. 

Досудовим слідством встановлено, зловмисниця влаштувалась на роботу до вказаного магазину влітку минулого року на посаду продавця-консультанта та під приводом оформлення замовлень на виготовлення та доставку продукції ошукувала громадян – брала з них передоплату в сумі від однієї до п’яти тисяч гривень, в залежності від вартості замовлення, але своїх зобов’язань так і не виконувала. 
Коли обурені довгим очікуванням замовники висловлювали жінці свої невдоволення, шахрайка вигадувала для них нові виправдання, переносила доставку продукції, посилаючись на виниклі тимчасові труднощі або інші причини, за яких їм необхідно було «ще трішки почекати».  І так тривало до лютого місяця 2018 року, доки зловмисниця не звільнилась з роботи. Тоді ошукані громадяни звернулись з відповідними заявами до поліції, оцінивши свої збитки у майже 36 тисяч гривень.

Слідчі Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області зібрали достатню кількість доказів її протиправної діяльності та за погодженням з прокуратурою повідомили про підозру у вчиненні 12-ти фактів вищевказаних кримінальних правопорушень. 

Наразі досудове розслідування вказаного кримінального провадження завершено та з обвинувальним актом скеровано до суду для вирішення по суті. Відповідно до санкції інкримінованої статті підозрюваній загрожує до трьох років позбавлення волі. 

Частина матеріальних збитків спричинених потерпілим вже відшкодована власником магазину де працювала підозрювана. У своє виправдання жінка заявила, що таким чином збирала гроші нібито на лікування хворого чоловіка.

Заводський відділ поліції  ГУНП Миколаївської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux