Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Поліцейський офіцер громади» в деокупованих громадах Миколаївщини – поліцейські, представники громад та міжнародні партнери обговорили подальшу реалізацію безпекового проєкту
Опубліковано 19 січня 2024 року о 16:04

Сьогодні, 19 січня, за ініціативи сектору взаємодії з громадами управління превентивної діяльності обласного главку поліції відбулась робоча зустріч із представниками територіальних громад, які тривалий час перебували під окупацією, та представниками Консультативної місії Європейського союзу і Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні.

Безпосередню участь у заході взяли очільники Снігурівської міської, Первомайської селищної, Горохівської сільської військових адміністрацій, представники Шевченківської і Широківської громад та в режимі відеоконференції долучились експерти та спеціалісти КМЄС та ПРООН в Україні.

Начальник сектору взаємодії з громадами Олександр Козловець презентував присутнім реалізацію проєкту «Поліцейський офіцер громади» саме в деокупованих громадах. Окремо зосередив увагу на його перевагах та умовах реалізації, порядку конкурсного відбору поліцейських, а також стан розбудови в області мережі поліцейських станцій, діяльність яких має забезпечити у населених пунктах постійну поліцейську присутність та зробити поліцейські послуги більш доступними для громадян.

- Мешканці населених пунктів, які тривалий час знаходились в окупації та постраждали від дій російських агресорів, як ніхто інші потребують відновлення поліцейської присутності та повернення відчуття безпеки. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» дозволить у повному обсязі створити мережу поліцейських станцій задля безпечного простору в громадах та повсякчасної допомоги кожному мешканцю села, – зазначив начальник управління превентивної діяльності Сергій Ігнатьєв.

Шевченківський сільський голова Олег Пилипенко та поліцейський офіцер громади Олександр Присяжнюк поділились позитивним досвідом реалізації проєкту громаді, який успішно працює та дає позитивні результати для мешканців громади.

У свою чергу, представники міжнародних організацій розповіли про заплановані та вже реалізовані проєкти з Національною поліцією, діяльність у громадах робочих груп з громадської безпеки та відновлення. А також можливості підтримки в реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» та створення мережі поліцейських станцій у деокупованих громадах.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux