Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські ліквідували канал збуту особливо небезпечних психотропних речовин на Миколаївщині
Опубліковано 23 березня 2023 року о 11:57

Зловмисник замовляв товар через інтернет-крамницю, отримував його поштовим сервісом та збував мешканцям регіону. У нього правоохоронці вилучили понад 50 грамів психотропу "Альфа-PVP".

Нині фігуранту повідомили про підозру, найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід. За скоєне чоловіку загрожує до 10 років ув’язнення.

Викрили протиправну діяльність зловмисника детективи слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу співробітників обласного управління СБУ.


Поліцейські встановили, що 40-річний мешканець Березнегуватого налагодив схему придбання та збуту психотропів на території області.

Правоохоронці затримали «ділка» безпосередньо після отримання чергового поштового відправлення із психотропною речовиною, замаскованого під упакування із кавовими зернами. В автомобілі, яким пересувався фігурант, а також за місцем мешкання та у підсобному приміщенні зловмисника слідчі поліції та оперативники провели санкціоновані обшуки.

У ході слідчих заходів правоохоронці виявили та вилучили психотропну речовину, телефони, які він використовував у своїй злочинній діяльності, гроші та банківські картки. Крім того, у фігуранта правоохоронці виявили та вилучили гранату, яку, зі слів чоловіка, він придбав раніше.

Вилучене слідчі направили на проведення відповідних експертиз, у результаті яких будуть прийняті подальші процесуальні рішення, у тому числі і додаткова кваліфікація дій зловмисника.

- Чоловіка слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Затриманому поліцейські повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України, а саме - придбання, зберігання з метою збуту та збут психотропної речовини. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна, - повідомив заступник начальника ГУНП - начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до незаконного збуту психотропів.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux