Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Погрожував підірвати гранату: у Первомайську поліцейські затримали чоловіка за незаконне поводження із вибуховими боєприпасами та погрози вбивством
Опубліковано 28 серпня 2023 року о 13:25

Через конфлікти з сусідкою, 44-річний мешканець райцентру, перебуваючи у стані сп’яніння, погрожував її сину підірвати його за допомогою ручної гранати. Дії зловмисника слідчі кваліфікували одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ст. 129 та ст. 263. За скоєне йому загрожує до семи років ув’язнення.

До Первомайського районного відділу поліції звернулась місцева мешканка з повідомленням про те, що до її домоволодіння прийшов сусід із гранатою та погрожував застосувати її відносно сина заявниці.

У ході проведення першочергових слідчо-оперативних дій поліцейські зʼясували, що раніше між заявницею та її 44-річним сусідом були конфлікти. Того дня чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та маючи при собі гранату, прийшов до домоволодіння жінки. В цей момент на подвір’ї перебував 23-річний син заявниці, між чоловіками виник словесний конфлікт, під час якого підозрюваний дістав із сумки гранату, якою погрожував підірвати молодика разом із собою. Згодом чоловік заспокоївся та пішов із подвір’я сусідів.

За місцем проживання зловмисника слідчі провели  обшук, під час якого виявили та вилучили гранату, яку направили на експертне дослідження.

Фігуранта слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нині за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 129 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Погроза вбивством», «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Шановні громадяни! Відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України особі гарантується звільнення від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала зброю, набої або інше озброєння, які потрапили до неї у будь-який спосіб. 

Якщо ви маєте незареєстровану зброю чи набої - здайте їх до найближчого територіального відділення поліції або повідомте про вказані знахідки на спецлінію 102.

Первомайський районний відділ поліції 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux