Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Погрожував підірвати гранату: у Баштанському районі поліцейські затримали чоловіка за погрозу вбивством та незаконне поводження із вибуховим пристроєм
Опубліковано 29 лютого 2024 року о 15:50

Через конфлікти із старостою одного із сіл на Березнегуватщині 39-річний чоловік, перебуваючи у стані сп’яніння, погрожував підірвати його за допомогою ручної гранати. Дії зловмисника слідчі кваліфікували одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – за ч. 1 ст. 129 та ч. 1 ст. 263. За скоєне йому загрожує до семи років ув’язнення.

26 лютого до відділу поліції № 2 Баштанського районного відділу звернувся 57-річний староста села Березнегуватської громади з повідомленням про те, що до його домоволодіння прийшов нетверезий односельчанин із гранатою та погрожував її застосувати відносно заявника.

У ході проведення першочергових слідчо-оперативних дій поліцейські з’ясували, що раніше між старостою села та зловмисником були конфлікти. Того дня чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та маючи при собі гранату, прийшов до домоволодіння заявника. Між чоловіками виник словесний конфлікт, під час якого 39-річний чоловік дістав із кишені гранату типу Ф-1 та, погрожуючи її підірвати, кинув на землю запал від гранати. Згодом він заспокоївся та пішов із подвір’я заявника.

З місця події правоохоронці виявили та вилучили запал із корпусом гранати, які направили на експертне дослідження.

Поліцейським зловмисник повідомив, що гранату він знайшов неподалік населеного пункту у колишніх місцях де відбувались бойові дії.

Нині за процесуального керівництва Березнегуватського відділу Баштанської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили підозрюваному про підозру за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України «Погроза вбивством» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Триває досудове розслідування.

Шановні громадяни! Відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України особі гарантується звільнення від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала зброю, набої або інше озброєння, які потрапили до неї у будь-який спосіб. Якщо ви маєте незареєстровану зброю, набої чи вибухові боєприпаси - здайте їх до найближчого територіального відділення поліції або повідомте про вказані знахідки на спецлінію 102.

Баштанський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux