Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Подолання домашнього насильство – пріоритетний напрямок роботи поліції
Опубліковано 06 липня 2018 року о 15:29

На жаль, в Україні, як і в інших цивілізованих країнах світу, проблема домашнього насильства залишається невирішеною. При цьому, прояви такого насильства й жорстокості не лише руйнують гармонію в сім’ї, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. У зв’язку з цим, сім’я, як первинний осередок суспільства, перебуває під особливим захистом держави, а подолання домашнього насильства, а також ефективне реагування на його прояви, є одними із пріоритетних напрямків роботи органів Національної поліції.

Протягом першого півріччя до підрозділів поліції Миколаївської області надійшло майже дві тисячі заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства. За результатами реагування на них складено 1527 протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлені для розгляду та прийняття рішення до суду.

Згідно з санкцією вказаної статті за вчинення протиправних дій кривдник може понести відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 680 грн., громадських робіт від 30 до 60 годин або адміністративного арешту строком до 15 діб.

Також, під час вирішення питання про накладення стягнення за адміністративне правопорушення особа, яка вчинила домашнє насильство, може бути направлена судом на проходження програми для кривдників.
З початку року на профілактичний облік співробітники поліції поставили 1131 правопорушника, у переважній більшості це особи чоловічої статі (91%). Загалом на превентивному обліку поліції перебуває 1782 кривдника, з якими дільничні офіцери поліції проводять індивідуально-профілактичну роботу.

Крім того, одній особі, яка допустила вчинення домашнього насильства, анульовано дозволи на право зберігання та носіння зброї. При цьому, зброя у власника була вилучена.

Що стосується винесення термінового заборонного припису, то застосування поліцією вказаного спеціального заходу щодо протидії домашньому насильству стане можливим лише після затвердження Міністерством внутрішніх справ України відповідного порядку та методики оцінки ризиків.

У разі вчинення домашнього насильства або реальної його загрози необхідно обов’язково звернутися до територіального підрозділу поліції. Це можна зробити зателефонувавши на телефон чергової частини підрозділу, контактного центру «102» або відвідавши відділ чи відділення поліції особисто.

Управління превентивної діяльності
ГУНП в Миколаївській 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux