Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Побили та кинули у річку – на Баштанщині поліцейські затримали двох місцевих мешканців за незаконне позбавлення волі та вбивство односельчанина
Опубліковано 18 квітня 2024 року о 10:30

У результаті низки слідчо-оперативних та розшукових заходів правоохоронці встановили особи зловмисників, затримали та повідомили їм про підозру за умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб – п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, та незаконне позбавлення волі – ч. 3 ст. 146 ККУ. Підозрюваним загрожує до довічного ув’язнення.

Ввечері 16 квітня до поліції надійшло повідомлення про те, що у річці між селами Привільне та Майорівка Баштанського району, неподалік берегу, місцеві мешканці виявили тіло чоловіка з тілесними ушкодженнями.

Для відпрацювання злочину на місце події оперативно прибули слідчі слідчого управління, оперативники управління карного розшуку, експерти-криміналісти обласного главку поліції, слідчо-оперативна група, слідчі, дільничні та співробітники сектору кримінальної поліції Баштанського районного відділу.

Судово-медичний експерт, оглянувши тіло померлого, зафіксував ушкодження на голові і тілі, а також чисельні синці.

У результаті низки слідчих та оперативно-розшукових заходів та завдяки кропіткій роботі співробітників слідчого підрозділу та оперативників і фахівців кримінального аналізу, поліцейські встановили осіб зловмисників. Ними виявились двоє односельців потерпілого – 28 та 29 років. Поліцейські з’ясували, що злочин стався 15 квітня. Тоді під час розпивання спиртних напоїв між чоловіками виник словесний конфлікт, під час якого зловмисники побили 20-річного молодика. Потім незаконно позбавили його волі та, помістивши у багажник легковика, відвезли до річки. Там зловмисники продовжили наносити тілесні ушкодження односельцю та згодом скинули його у річку.

Фігурантів слідчі слідчого управління затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За процесуального керівництва прокуратури затриманим слідчі повідомили про підозру за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб» та ч. 3 ст. 146 ККУ «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». Підозрюваним загрожує до довічного позбавлення волі. Найближчим часом суд обиратиме їм запобіжні заходи.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux