Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ошукав військових на продажі неіснуючих товарів – миколаївські поліцейські повідомили про підозру інтернет шахраю
Опубліковано 30 червня 2023 року о 14:52

Зловмисник пропонував у соцмережах товари як військовослужбовцям, так і цивільним громадянам за умови передплати. А отримавши гроші, припиняв спілкування із покупцями. Нині слідчі оголосили фігуранту про підозру, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Припинили злочинну діяльність онлайн-шахрая співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області ДКП НПУ спільно зі слідчими відділення поліції № 1 Вознесенського райуправління під процесуальним керівництвом Вознесенської окружної прокуратури.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 19-річний мешканець смт Братське Вознесенського району створив у соціальній мережі більше десяти облікових записів під виглядом інтернет-магазинів з продажу зимового військового тактичного одягу та генераторів, які активно рекламували в мережі.

Зловмисник приймав замовлення на товар за умови повної оплати, аргументуючи тим, що одяг ще потрібно виготовити, а генератори поставити із-за кордону. Потерпілими від протиправних дії молодика були військовослужбовці та цивільні громадяни із різних регіонів України.

Після переведених грошових коштів на рахунки зловмисника та підставних осіб, аферист більше не виходив на зв'язок.

У ході санкціонованих обшуків, на початку поточного року, за місцем мешкання та реєстрації зловмисника поліцейські вилучили й направили на експертизу комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи, що підтверджують факти злочинної діяльності, а також банківські карти та сім-картки різних мобільних операторів, що підтверджують його злочинну діяльність.

Нині слідчі за процесуального погодження прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Розслідування триває.

Кіберполіція попереджає, що останнім часом такий вид шахрайства, пов’язаний із продажом неіснуючих товарів на різних платформах комерційних оголошень та у соцмережах, є дуже розповсюдженим, і від нього щоденно страждають довірливі громадяни.

Шановні мешканці області, будьте уважними та обережними, не поспішайте віддавати свої заощадження аферистам. Користуйтесь поштовим сервісом «накладений платіж», оплачуйте посилку тільки після її отримання та перевірки функціональності та не направляйте гроші у якості передоплати за товар.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux