Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ошукали миколаївців на 87 тисяч гривень - поліцейські встановлюють особи аферистів
Опубліковано 29 березня 2023 року о 15:23

Вчора, 28 березня, до поліції звернулись троє мешканців обласного центру із заявами про те, що стали жертвами шахраїв.

Шляхом обману зловмисники із карткових рахунків привласнили майже 40 тисяч гривень 32-річної жінки, 26 тисяч гривень 55-річної місцевої жительки та майже 22 тисячі 41-річної жительки обласного центру.

Зі слів 32-річної потерпілої, вона розмістила оголошення про продаж велосипеда на одному із сайтів купівлі-продажу. Заявниці написала невідома, що бажає придбати товар та надіслала їй фішингове посилання для введення реквізитів для оплати. Потерпіла вказала необхідні дані своєї картки і дані та вже через декілька хвилин з її банківських карток зникли майже 40 тисяч гривень.

Майже аналогічним чином втратила 26 тисяч гривень 55-річна заявниця. Жінка намагалась придбати через неперевірений сайт купівлі-продажу ноутбук. «Продавець» надіслала їй фішингове посилання для заповнення реквізитів.

41-річна мешканка обласного центру вказала реквізити особового рахунку псевдобанкіру, який зателефонувавши їй, повідомив, що з рахунку потерпілої намагаються зняти кошти і для того, щоб убезпечити жінку від несанкціонованого втручання, потрібно вказати реквізити для перерахування коштів на іншу картку.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Поліція вкотре закликає громадян бути обережними при здійсненні покупок або продажу на інтернет-майданчиках. Замовляйте товар тільки накладеним платежем. Або ж купуйте тільки у перевірених інтернет-адміністраторів. Якщо продаєте товар, не переходьте за фішинговими посиланнями та не вказуйте повні персональні дані.

Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваша картка заблокована або ж є загроза несанкціонованого втручання, перевірте це у найближчому відділенні банку. Ніколи нікому не надавайте дані вашої картки та паролі, особливо незнайомцям по телефону.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте та одразу звертайтесь до поліції.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux