Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ошукали мешканця Вознесещини на понад 40 тисяч гривень - правоохоронці радять як не стати жертвою шахраїв
Опубліковано 26 червня 2023 року о 14:38

Останнього часу популярності набув фішинг - різновид шахрайської діяльності, метою якої є отримання доступу до конфіденційної інформації користувачів.

Саме за такою схемою ошукали мешканця м. Южноукраїнська на суму 43 тисячі гривень. 25 червня до поліції звернувся 34-річний чоловік.

Заявник розповів, що на одній із інтернет-платформ розмістив оголошення про продаж дитячого візочка. Через деякий час з потерпілим в одному із месенджерів зв’язалась невідома жінка, яка виявила бажання придбати товар. Для здійснення усіх умов договору псевдопокупець надіслала заявнику посилання, за яким останній мав перейти та вказати всі свої персональні дані. Після того як чоловік це зробив, з його банківської карти були списані грошові кошти в сумі 43 тисячі гривень.

За вказаним фактом слідчі відділення поліції № 3 Вознесенського райуправління відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

!!Шановні громадяни, щоб не стати жертвою шахраїв та фішингу, дотримуйтесь деяких порад правоохоронців:

-звертайте увагу на підозрілі електронні листи або повідомлення, що містять прохання переказати гроші та не виконуйте жодних дій;

-здійснюйте інтернет-покупки лише на перевірених ресурсах. У разі купівлі товару на платформі оголошень, обговорюйте деталі угоди лише в чаті тієї платформи і не переходьте у месенджери;

-не переходьте за підозрілими посиланням, які надходять вам у смс та месенджерах, за якими треба надавати свої персональні дані чи реквізити банківського рахунку.

‼️Пам’ятайте, що на шахрайських сайтах завжди міститься заклик про введення пароля, особистих даних, даних про фінансові рахунки.

Якщо ви все таки стали жертвою шахраїв необхідно зібрати інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій - чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо, та негайно звернутись до найближчого відділення поліції або зателефонувати 102.

Вознесенське районне управління поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux