Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативники Заводського району розшукали трьох крадіїв-рецидивістів
Опубліковано 18 квітня 2018 року о 16:22

Правоохоронці встановили причетність зловмисників до п’яти фактів таємного викрадення майна, до яких відносились крадіжки акумуляторних батарей з автомобілів мешканців Заводського району, а також металевих виробів з території приватного підприємства. 

Правопорушники – двоє 28 та один 34 років, раніше неодноразово судимі за корисливі злочини мешканці обласного центру. Чоловіки декілька місяців тому звільнились з місць позбавлення волі та знову повернулись до звичного способу життя. 

Так, наприкінці березня один із зловмисників вчинив крадіжку акумуляторних батарей з автомобілів Mercedes та Daewoo Lanos. В обох випадках заявники постраждали, у тому числі від власної необачності – власник Mercedes залишив автомобіль на парковці, не увімкнувши захисну сигналізацію, а хазяїн Daewoo забув зачинити пасажирське скло, чим і скористався крадій. 

Автокрадій спеціалізувався саме на таких видах крадіжок, за що два роки тому був затриманий оперативниками Заводського відділу поліції. Тоді досудовим слідством була доведена причетність чоловіка до вчинення близько 30 фактів крадіжок майна з транспортних засобів та в подальшому ув’язнено для відбування покарання строком на чотири роки. Але невдовзі 28-річний крадій потрапив під амністію, і в жовтні минулого року йому вдалося вийти на свободу.  

Двоє інших його подільників погоріли на крадіжках металобрухту з території приватного підприємства, куди тричі забирались через паркан та викрадали металеві вироби, спричинивши підприємству збитків на п’ятнадцять тисяч гривень. В одному з випадків чоловіки вчинили крадіжку втрьох – автокрадій з двома спільниками. Гроші від продажу краденого спільники розподіляли порівну та витрачали переважно на спиртне.

Оперуповноважені Заводського відділу поліції розшукали всіх причетних до злочинів осіб. Чоловіки під час слідчих дій розповіли, куди збували поцуплені речі, частину з яких вже вдалось вилучити. 

За узгодженням з прокуратурою правоохоронці повідомили вказаним особам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 та ч.3 ст. 185 КК України «Крадіжка», що карається позбавленням волі на строк до шести років. 

Досудове слідство триває. Встановлюється причетність підозрюваних до інших злочинів. 

Заводський відділ поліції ГУНП 
в Миколаївській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux