Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Один день із поліцейським» провели миколаївські школярі та познайомились із роботою спецпризнченців, патрульних й вибухотехніків
Опубліковано 19 березня 2018 року о 18:18

На мить відчути себе справжніми поліцейськими, приміряти шолом чи бронежилет, потримати у руках справжню зброю, дізнатись аспекти роботи правоохоронців та отримати поради про особисту безпеку сьогодні мали змогу учні Веснянської загальноосвітньої школи.

За ініціативи роти поліції особливого призначення ГУНП в Миколаївській області, із екіпіруванням, спецзасобами та макетами озброєння до школярів завітали миколаївські спецпризначенці, спеціалісти вибухотехнічної служби та патрульні поліцейські. Спілкування правоохоронців із дітьми розпочалось із пізнавальної лекції. Співробітниці Управління патрульної поліції Миколаївської області розповіли дітлахам що потрібно робити у разі знайдення чужих речей, як поводити себе з однолітками та під час випадкового спілкування із незнайомими людьми. 

На конкретних прикладах та у ігровій формі поліцейські відпрацьовували з малечею життєві ситуації, у яких злочинці можуть скористатись дитячою наївністю. Головне, що засвоїли учні – це ні в якому разі не піддаватись на вмовляння сторонніх осіб та нікуди не йти разом із ними. Чи то обіцянки купити солодощі або омріяні подарунки, чи то прохання назвати адресу однокласника, типу вкрай необхідно, чи пропозиція разом подивитись милих цуценят, і не важливо співрозмовник у форменому одязі поліцейського, рятувальника, халаті лікаря, - спілкування із незнайомцями, коли поряд відсутні батьки, забороняється заради власної безпеки. 

Школярі запевнили патрульних, що поводитимуть себе ввічливо та тактовно із вчителями, батьками та однокласниками, добре вчитимуться, будуть пильними та обережними, на що поліцейські пообіцяли вже невдовзі приїхати знову із новими сюрпризами. Окрім важливих порад від правоохоронців діти отримали буклети із порадами про безпеку.

Щоб познайомити учнів з роботою мужніх спецпризначенців та вибухотехніків, поліцейські влаштували для них показову виставку спецзасобів та озброєння. Кожен мав змогу приміряти шолом або бронежилет, потримати у руках щит, пістолет, гвинтівку, гранату та зробити фото на згадку. Найбільш вражені від зустрічі із правоохоронцями школярі із упевненістю висловили бажання у майбутньому працювати в поліції та відважно захищати людей від злочинців. 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області 

 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux