Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Обіцяла допомогти в пошуках зниклих родичів – на Миколаївщині поліцейські викрили інтернет-шахрайку
Опубліковано 22 серпня 2023 року о 16:29

Під виглядом допомоги у пошуку військових, які зникли безвісти або потрапили до полону під час військової агресії рф проти України, мешканка Первомайська ошукала 50 громадян з різних куточків країни. Нині слідчі оголосили жінці про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. За скоєння шахрайських дій підозрюваній загрожує до трьох років ув’язнення.


Викрили протиправні дії зловмисниці слідчі та оперуповноважені Первомайського райвідділу поліції спільно зі співробітниками Управління СБУ в Миколаївській області.

- У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 23-річна мешканка райцентру в одній із соціальних мереж викладала позитивні відгуки із фейкових сторінок про нібито успішні результати допомоги в пошуку військовослужбовців, які безвісти зникли та потрапили до полону. До відгуків прикріплювала посилання на групи, які попередньо створювала в месенджерах для вчинення злочинних дій. Аферистка використовувала вказані групи для спілкування з громадянами, які зверталися до неї по допомогу. Від громадян, які бажали знайти родичів та близьких, отримувала кошти на свої банківські рахунки. Після зарахування грошових коштів обіцяної допомоги ніхто з людей не отримував, та зловмисниця припиняла зв’язок, - розповів начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

За попередніми підрахунками, у такий спосіб шахрайка привласнила близько 220 тисяч гривень.

В оселі фігурантки поліцейські провели санкціонований обшук. Під час якого виявили та вилучили банківські картки, сім-картки, мобільні телефони, ноутбуки, планшет та чорнові записи з доказами злочинної діяльності. Все вилучене правоохоронці направили на проведення експертних досліджень.

Слідчі поліції за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

За клопотанням слідчого та процесуального керівництва прокуратури, суд обрав зловмисниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці продовжують встановлювати потерпілих від протиправних дій підозрюваної.

Розслідування триває.

Первомайський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux