Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За незаконний видобуток корисних копалин миколаївські слідчі вручили підозру керівникові підприємства
Опубліковано 06 травня 2021 року о 12:19

Своєю протиправною діяльністю фігурант заподіяв лісовому господарству збитків на понад півтора мільйона гривень.

Директор одного з приватних акціонерних товариств Вознесенського району підозрюється у самовільному зайнятті частини земельної ділянки Державного лісового фонду, порушенні встановлених правил використання надр, яке створило небезпеку для довкілля, а також зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам держави.

В ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник протягом 2013-2015 років у період відсутності земельного відводу на видобуток корисних копалин місцевого значення самовільно зайняв земельні ділянки Прибузького лісництва загальною площею близько 8,3 га, розташованого на території Бузької сільської ради Вознесенського району Миколаївської області. А службові особи приватного акціонерного товариства пошкодили та знищили на землях зазначеного лісового господарства наявний лісовий та рослинний покрив, зняли ґрунтовий покрив без спеціального дозволу, на яких здійснили видобуток корисних копалин – піску, чим заподіяли лісовому господарству збитків на півтора мільйона гривень.

Слідчі-детективи відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління спільно зі співробітниками управління захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Миколаївській області під процесуальним керівництвом прокуратури оголосили зловмиснику повідомлення про підозру одразу за трьома статтями Кримінального Кодексу України: за ч. 2 ст. 364-1 «Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам», ч. 1 ст. 197-1 «Самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику» та за ч. 2 ст. 240 «Незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Санкції інкримінованих статей передбачають до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux