Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За фактом заволодіння бюджетними коштами службовими особами Департаменту ЖКГ міськради поліцейські провели санкціоновані обшуки
Опубліковано 19 лютого 2021 року о 14:20

Встановлено, що результаті злочинних дій інтересам місцевої громади та державному бюджету було спричинено матеріальну шкоду на понад два мільйони гривень.

Слідчим управлінням ГУНП в Миколаївській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками ч. 3 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» за фактом заволодіння бюджетними коштами в період 2016-2020 років службовими особами Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, за попередньою змовою зі службовими особами комунальних підприємств м. Миколаєва та службовими особами юридичних осіб приватного права.

У ході досудового розслідування слідчі СУ ГУНП в Миколаївській області разом із співробітниками відділу захисту інтересів суспільства та держави Департаменту НПУ та Управління карного розшуку ГУНП в Миколаївській встановили, що службові особи Департаменту ЖКГ ММР та комунальних підприємств міста, зловживаючи своїм службовим становищем, розробили та виконали схему привласнення грошових коштів державного та місцевого бюджетів, дублюючи виконані роботи, завищуючи їхні обсяги або частково не виконуючи в рамках укладених договорів через підконтрольних суб’єктів господарювання. У результаті таких злочинних дій інтересам місцевої громади та державному бюджету було спричинено матеріальну шкоду на понад 2 000 000 гривень.

Сьогодні, 19 лютого, правоохоронці проводять 11 санкціонованих обшуків у ДЖКГ, підприємствах та у місцях проживання керівників ДЖКГ з метою вилучення документів та інших речей, які мають значення доказів по справі. Вживаються заходи щодо встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення злочину та притягнення їх до відповідальності.

Досудове розслідування триває. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux