Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Южноукраїнську поліцейські по гарячих слідах затримали двох зловмисників, які скоїли напади на громадян
Опубліковано 24 липня 2018 року о 23:04

23 липня близько 15:50 до чергової частини Южноукраїнського відділення поліції зателефонував 19-річний мешканець смт. Арбузинка та повідомив про те, що декілька хвилин тому біля будівлі ломбарду, розташованому по проспекту Незалежності у м. Южноукраїнськ, двоє невідомих чоловік, погрожуючи йому ножем, силоміць відібрали у нього гроші в сумі 2000 гривень.

Завдяки опису зовнішності нападників, що надав потерпілий, правоохоронці, провівши ряд розшукових заходів, протягом кількох годин встановили особи розбійників. Ними виявились місцеві мешканці, 26-ти та 27-річні приятелі, які раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Зловмисники були затримані у порядку ст. 208 КПК України. 

Під час досудового розслідування правоохоронці також встановили, що молодший із приятелів-розбійників близько четвертої ранку цього ж дня вже встиг скоїти ще один напад — на 20-річного місцевого мешканця. Біля одного з торговельних закладів грабіжник вихопив у невідомого перехожого портфель, в середині якого знаходились гроші в розмірі 1100 гривень, мобільний телефон, банківські картки та документи потерпілого, й втік з викраденим.

Зі слів зловмисників, бажаючи заробити легких грошей, вони, домовившись між собою, вирішили нападати на громадян та відбирати в них гроші і майно, що на їх погляд представляло будь-яку цінність, а отриману здобич ділити між собою й витрачати на власні потреби. Виконуючи задумане, спочатку один із злодіїв пограбував випадкового перехожого, відібравши в нього сумку, а через декілька годин вже обидва приятеля, відслідивши в одному із ломбардів міста випадкового клієнта закладу, який здав свій мобільний телефон і отримав гроші, скоїли на нього напад.

За узгодженням із прокуратурою затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, у суді вирішуватиметься питання про обрання стосовно них міри запобіжного заходу.

Слідчим підрозділом за вказаними фактами проводиться розслідування кримінальних проваджень за ознаками ч. 2 ст. 187 КК України «Розбій», санкція якої передбачає покарання  у вигляді позбавлення волі від семи до десяти років із конфіскацією майна, та ч. 1 ст. 186 КК України «Грабіж», санкція якої передбачає покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк о чотирьох років. Слідчі дії тривають.

Наразі правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Миколаївської області.

Первомайський відділ поліції ГУНП Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux