Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Первомайську поліцейські арештували подружжя за вбивство їхнього знайомого
Опубліковано 20 липня 2022 року о 17:50

За умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб 41-річній жінці та 40-річному чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

15 червня до Первомайського районного відділу поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про зникнення її 43-річного сина. Зі слів жінки, протягом декількох тижнів чоловік не виходив на зв'язок та де він може перебувати вона не знає. Інформацію за фактом безвісного зникнення слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 КК України «Умисне вбивство», як того вимагає процедура у подібних випадках, та розпочали першочергові слідчі дії. 

Пошуками зниклого чоловіка займались слідчі та оперуповноважені управління карного розшуку обласного главку поліції і Первомайського районного відділу поліції. Правоохоронці провели потужну аналітичну роботу, збір інформації та доказів, у ході чого встановили, що чоловіка позбавили життя, а причетні до його смерті можуть перебувати у сусідньому регіоні.

Слідчі з’ясували, що наприкінці травня потерпілий разом із подружжям - 41-річною жінкою та 40-річним чоловіком, знаходився у гостях у їхнього спільного знайомого. Усі разом вони вживали спиртні напої. Під час відпочинку між гостями виникла сварка та бійка, в ході якої жінка ножем вдарила опонента в груди. Від отриманого поранення чоловік помер на місці.

Намагаючись приховати скоєний злочин, подружня пара викопала на території домоволодіння, де стався злочин, яму, щоб приховати тіло та сліди злочину. Коли зрозуміли, що яма замала, частково розчленували тіло вбитого. Господаря будинку чоловік із жінкою залякали, погрожуючи розправою. І щоб він нікому нічого не розповів, забрали разом із собою до Одеської області, де весь цей час і переховувались, намагаючись уникнути покарання.

Вчора, 19 липня, оперативники та слідчі розшукали усіх фігурантів у Одесі та доставили їх на Первомайщину для проведення необхідних слідчих дій.

Під час санкціонованого обшуку у дворі будинку слідчі разом із оперуповноваженими, криміналістом та судово-медичним експертом виявили тіло розшукуваного чоловіка та знаряддя злочину – ніж.

Наразі за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури слідчі повідомили подружжю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Сьогодні суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді арешту строком на 60 діб.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux