Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаївській області впродовж І кварталу поліцейські склали понад 800 протоколів за вчинення домашнього насильства
Опубліковано 05 квітня 2018 року о 12:49

Домашнє насильство – одна з найпоширеніших форм порушення прав людини. На жаль на сьогодні домашнє насильство є однією з найпоширеніших форм порушення прав людини. При цьому більшість сімейно-побутових конфліктів залишаються латентними аж до моменту скоєння злочину, тобто потерпілі не бажають, а найчастіше соромляться, повідомляти про такі факти, не вірячи у можливість реальної допомоги, або ж намагаються просто змиритися із даною проблемою, вважаючи її своїм особистим болем. Однак, замовчування може лише ускладнити ситуацію, оскільки порушник, уникнувши відповідальності за свої протиправні дії, продовжить їх чинити і надалі.

Згідно з офіційною статистикою протягом І кварталу поточного року до підрозділів поліції Миколаївщини надійшло більше тисячі заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства. За результатами реагування на них співробітниками поліції складено 807 протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлені для розгляду та прийняття рішення до суду.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 170 до 680 грн., громадських робіт від 30 до 60 годин або адміністративного арешту до 15 діб.

Також на профілактичний облік поставлено 574 кривдника, у переважній більшості це особи чоловічої статі (516). Загалом на превентивному обліку поліції перебуває 1701 кривдник, з якими дільничні офіцери поліції проводять індивідуально-профілактичну роботу.

Разом з тим слід зазначити, що передбачені законом спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству на сьогодні застосовуються не у повній мірі. Так, винесення співробітниками поліції стосовно кривдника термінового заборонного припису стане можливим лише після затвердження Міністерством внутрішніх справ України відповідного порядку, проект якого вже розроблено з урахуванням пропозицій поліції.

У разі вчинення домашнього насильства або реальної його загрози необхідно обов’язково звернутися до територіального підрозділу поліції. Це можна зробити зателефонувавши на телефон чергової частини, спецлінію «102» або відвідавши відділ чи відділення поліції особисто.

Управління превентивної діяльності
ГУНП в Миколаївській області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux