Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві запрацювала нова система пошуку викрадених автомобілів «Гарпун»
Опубліковано 30 липня 2019 року о 13:51

28 липня у Центральному районі Миколаєва відеокамери зафіксували проїзд автомобіля Mercedes Benz, що перебував у розшуку правоохоронцями Кропивницького у зв’язку з незаконним заволодінням. Наряд патрульної поліції УПП в Миколаївській області розшукуваний транспортний засіб зупинив по вул. Пушкінській.

Для подальшого з’ясування обставин на місці події працювала слідчо-оперативна група Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області, у результаті – автомобіль правоохоронці вилучили.

Це перший результат плідної співпраці працівників Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та спеціалістів комунального підприємства «Міський інформаційно-обчислювальний центр» Миколаївської міської ради щодо інтеграції інформації, отриманої з камер відеоспостереження, до інформаційних систем Національної поліції України.

На теперішній час на території міста Миколаєва розміщені та функціонують ряд пристроїв зовнішнього відеоспостереження, які перебувають на балансі комунального підприємства, оснащених функціями автоматичного розпізнання номерних знаків транспортних засобів.

З 23 липня інформація щодо розпізнаних номерних знаків транспортних засобів, зафіксованих камерами відеоспостереження з функціями відеоаналітики, в режимі реального часу відвантажується до Національної поліції України, де звіряється з відповідними обліками викрадених транспортних засобів або номерних знаків. У разі збігу даних, на пульті диспетчера ГУНП спрацьовує сигнал щодо потрапляння у поле зору відеокамери розшукуваного транспортного засобу. Після чого диспетчер вживає невідкладних заходів щодо орієнтування чергових нарядів поліції на затримання даного транспортного засобу.

Нагадаємо, що система «Гарпун» була створена відповідно до наказу МВС України № 497 від 13 червня 2018 року та призначена для обробки відомостей про транспортні засоби усіх типів (автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них ТЗ та мопеди) та номерні знаки ТЗ, що розшукуються у рамках кримінального, виконавчого проваджень, проваджень у справах про адміністративні правопорушення, оперативно-розшукової діяльності, а також за ухвалою слідчого судді, суду.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux