Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві співробітники Управління стратегічних розслідувань вилучили у підприємця близько півтори тисячі пляшок контрафактного елітного алкоголю на понад 300 тисяч гривень
Опубліковано 05 березня 2020 року о 15:20

Співробітники Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області продовжують проводити заходи з протидії нелегальному обігу спирту та лікеро-горілчаної продукції. 4 березня поліцейські спільно з працівниками Чорноморської митниці та Головного управління державної фіскальної служби перевірили законність зберігання, перевезення та придбання ввезених на територію України підакцизних товарів іноземного виробництва у складському приміщенні магазину по вул. Морехідна у Миколаєві.

У ході огляду правоохоронці виявили без марок акцизного податку України іноземні елітні алкогольні напої різного асортименту, серед яких: горілка, бурбон, джин, вина, ром та віскі. Також на пляшках було відсутнє маркування державною мовою, а саме: загальна та власна назва виробу, найменування виробника, знак для товарів та послуг, географічна назва місця виготовлення виробу, вміст спирту (% об.), місткість посуди, вміст цукру та ін., що суперечить вимогам чинного законодавства. Тобто, підакцизні товари іноземного виробництва були ввезені на територію України поза митним контролем або з приховуванням від митниці.

На власника магазину правоохоронці склали протокол щодо порушення митних правил (ст. 484 Митного кодексу України), вирішується питання про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності», що тягне за собою накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Близько півтори тисячі пляшок алкоголю іноземного походження, що зберігались з порушенням, на загальну суму понад 300 тисяч гривень поліцейські вилучили.

Наразі триває перевірка, після проведення якої прийматимуться подальші процесуальні рішення.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux