Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві оперативники Управління карного розшуку та спецпризначенці КОРД затримали групу квартирних крадіїв з Одещини
Опубліковано 21 квітня 2021 року о 10:35

19 квітня миколаївські оперативники Управління карного розшуку, слідчі Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області під процесуальним керівництвом прокуратури за силової підтримки спецпризначенців КОРД провели спецоперацію із затримання квартирників, які декілька місяців вчиняли крадіжки на території Миколаєва.

Злодії були затримані безпосередньо після вчинення серії крадіжок з проникненням у житло.

З початку року на території Миколаєва було вчинено ряд таких злочинів. У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативниками Управління карного розшуку було встановлено, що троє зловмисників є мешканцями Одеської області віком від 25-ти до 36-ти років. Чоловіки пересувались на автомобілі з іноземною реєстрацією, підбирали квартири, розташовані на першому та другому поверхах багатоквартирних будинків, після чого за допомогою спеціальних засобів зламували металеві решітки на вікнах, проникали до помешкання громадян, де забирали грошові кошти, ювелірні вироби, телефони та інше коштовне майно.

Під час обшуку автомобіля підозрюваних правоохоронці вилучили телефони, грошові кошти, ювелірні вироби та інше викрадене майно, а також знаряддя злочинної діяльності.

Усіх фігурантів доставили до відділу поліції, де слідчі затримали їх у порядку ст. 208 КПК України.

Як з’ясували поліцейські, молодший із злочинців на момент затримання перебував у розшуку Білгород-Дністровським відділенням поліції Одеської області за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Інші двоє також притягувались до відповідальності.

Наразі тривають розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 ст. 185 ККУ «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло», за що санкцією статті передбачено покарання до шести років позбавлення волі.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Наразі фігуранти перевіряються на причетність щонайменше у двадцяти вчинених квартирних крадіжках, а також до аналогічних злочинів на території сусідніх областей.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux