Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці викрили групу драгдилерів у Миколаєві, які розповсюджували наркотичні засоби шляхом розміщення «закладок»
Опубліковано 15 червня 2020 року о 13:35

Слідчі Слідчого управління ГУНП у Миколаївській області при оперативному супроводженні співробітників внутрішньої безпеки НПУ, оперативників Херсонського прикордонного загону, бійців роти поліції особливого призначення та спецпідрозділу ДОЗОР прикордонної служби, під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили чотирьох місцевих мешканців, віком від 17-ти до 25-ти років, серед яких була і неповнолітня дівчина, які реалізовували наркотичні засоби та психотропні речовини шляхом розміщення «закладок» на території Миколаєва.

Зловмисники з 2019 року налагодили схему збуту небезпечних речовин через канали у соцмережі, оплату за товар приймали шляхом електронних платіжних систем, а потім легалізовували через банківські рахунки. За попередніми підрахунками, зловмисники отримували у результаті своєї злочинної діяльності близько 100 тисяч гривень на місяць.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили наркотичні засоби та психотропні речовини - амфетамін, метамфетамін, мефедрон, альфа ПВП, екстазі, канабіс, готівкові кошти та банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, приладдя для фасування, рекламні брелки, чорнові записи.

Наразі усі четверо фігурантів затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками ч. 3 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч. 3 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту», санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За узгодженням із прокуратурою вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу. 

Триває слідство. 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux