Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Заводського району передали до суду справу зловмисників, які вчинили розбійний напад на миколаївця
Опубліковано 13 квітня 2018 року о 16:29

Під процесуальним керівництвом прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох жителів Миколаєва, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками ч. 2 ст. 187 КК України «Розбій» завершено. Подальшу долю зловмисників вирішить суд. Відповідно до санкції інкримінованої статті чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Подія сталась у березні, напередодні жіночого свята. 24-річний чоловік, придбавши подарунок матері, повертався з роботи, коли неподалік від його дому на нього напали невідомі. 

Зловмисники збили постраждалого з ніг та почали наносити удари ногами по голові та тулубу, після чого заволоділи його мобільним телефоном вартістю близько шести тисяч гривень та втекли. 

Про злочин до поліції повідомила матір постраждалого, з якою останній у момент нападу розмовляв по телефону. Тож, коли від удару чоловік впав на землю, мобільний зв'язок не обірвався і жінці довелось чути все, що тоді відбувалося з її сином. 

Правоохоронці викликали на місце події швидку, яка госпіталізувала постраждалого до лікарні.

Оперуповноважені Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області розшукали осіб, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення. Ними виявились двоє мешканців обласного центру 20 та 21 років, які зізнались у скоєному та розповіли про обставини його вчинення.

З’ясувалось, причиною такого вчинку стало бажання одного з підозрюваних придбати подарунок своїй дівчині до 8 Березня, на який у нього не було грошей. Тож, побачивши на вулиці чоловіка, який дорогою розмовляв по мобільному телефону, вирішили відібрати у нього майно.

Підігріті спиртним, молодики здійснили злочин. Засіб зв’язку потерпілого вони продали за тисячу гривень, гроші розподілили між собою. 

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального Кодексу України «Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб», що карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

За узгодженням з прокуратурою чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину. На сьогоднішній день досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено та з обвинувальним актом передано до суду для розгляду по суті, який і вирішить долю зловмисників. 

Заводський відділ поліції ГУНП 
в Миколаївській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux