Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські спілкувались із миколаївськими пенсіонерами про безпеку
Опубліковано 01 березня 2019 року о 17:37

Співробітники управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області спільно з патрульними поліцейськими та представниками Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели заходи щодо попередження вчинення правопорушень відносно осіб похилого віку.

Лише протягом двох місяців поточного року слідчими підрозділами Миколаївської області відкрито 162 кримінальних провадження за фактами вчинення відносно літніх людей кримінальних правопорушень, якими у переважній більшості є крадіжки, шахрайства та пограбування. Крім цього, мають місце і факти спричинення вказаній категорії громадян тілесних ушкоджень, у більшості випадків кривдниками стають їхні родичі.

У зв’язку з цим, поліцейські ініціювали проведення інформаційно-профілактичних зустрічей із соціальними працівниками відділення Інгульського району міського територіального центру соціального обслуговування, які безпосередньо працюють з особами похилого віку, а також підопічними відділень денного перебування Корабельного та Центрального районів міського територіального центру соціального обслуговування.

Старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності Олександр Козловець розповів присутнім про найбільш поширені види шахрайських схем, якими користуються аферисти: так звані телефонні шахрайства, коли зловмисники, представляючись працівниками поліції, фінансових установ або родичами, під різними приводами виманюють у людей чималі суми грошей, а також надав поради як не стати жертвами вуличних злочинів та крадіжок.

Не оминули правоохоронці й теми попередження домашнього насильства, зазначивши контактну інформацію куди можуть та повинні звертатись постраждалі громадяни, а саме:

-    до поліції за номером 102;

-    на цілодобову Національну «гарячу» лінію: 0-800-500-335 або 116-123 (для дзвінків з мобільного);

-    для отримання безоплатної правової допомоги – до Єдиного контактного центру системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103; 

-    мобільна бригада соціально-психологічної допомоги: 095-80-71-841 або 063-45-62-361;

-   до Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Прийом громадян здійснюється щосереди з 09:00 до 12:00 за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 61. Працівники Центру допоможуть ідентифікувати факт насильства, а також залучити до вирішення сімейних проблем відповідні компетентні органи.

Присутні отримали пам’ятки «Поліція застерігає!», які містять практичні поради щодо того, як можна убезпечити себе від протиправних посягань зловмисників.

Управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux