Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Інгульського району затримали злочинця, який протягом доби утримував у своїй квартирі та ґвалтував колишню співмешканку
Опубліковано 24 грудня 2019 року о 15:23

Близько 21:00 22 грудня до поліції надійшло повідомлення від 37-річної жінки про те, що її колишній співмешканець, 38-річний раніше судимий миколаївець, вчинив відносно неї насильницькі дії сексуального характеру.

З’ясувавши обставини вчинення злочину, слідчі Інгульського відділу поліції затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України та за погодженням з прокуратурою повідомили про підозру у вчинені кримінального правопорушення.

Досудовим слідством встановлено, подія мала місце надвечір 21 грудня. Повертаючись з роботи додому, потерпіла перестріла на вулиці свого колишнього коханого. Між ними виник словесний конфлікт, в ході якого чоловік силою затягнув жінку до своєї квартири та утримував проти її волі протягом доби. При цьому, зі слів потерпілої, неодноразово бив та ґвалтував.

Протягом цього часу на зв'язок з жертвою насильства виходила її донька, яка знала про місцерозташування квартири злочинця. Відчувши неладне, дівчина приїхала за вказаною адресою та вмовила чоловіка на кілька хвилин відпустити матір на вулицю поговорити.

Жінка лише у халаті вийшла з квартири та, обравши момент відсутності поряд чоловіка, разом з донькою побігла до розташованої поряд з будинком автозаправної станції попросити допомоги.

Слідчі кваліфікують дії затриманого за ознаками ч. 2 ст. 152 КК України «Зґвалтування», за що йому загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

За місцем мешкання підозрюваного поліцейські провели санкціонований судом обшук, в ході якого вилучили майно постраждалої та інші речові докази.

Наразі у досудовому слідстві тривають заходи, спрямовані на всебічне та повне дослідження обставин злочину, призначено проведення ряду експертиз.

Також вирішується питання щодо надання діям зловмисника додаткової кваліфікації.

Слідчими підготовлено на направлено до суду клопотання про обрання для підозрюваного міри запобіжного заходу.

 Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux