Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Первомайські правоохоронці по слідах на снігу розшукали крадія
Опубліковано 30 березня 2018 року о 20:04

18 березня о 14:15 до Первомайського відділу поліції звернулась 47-річна місцева мешканка із заявою про те, що близько години тому з території домоволодіння її матері викрадене майно.


Заявниця розповіла правоохоронцям, що їй зателефонувала старенька мати, яка мешкає неподалік, та поросила терміново прийти до неї додому. Налякана бабуся повідомила, що коли вийшла на подвір’я, почула як хтось сторонній проникнув до її підвального приміщення та «хазяйнує» там. Донька також розповіла, що тиждень тому вона вже зверталась до поліції із заявою про виявлені крадіжки майна з домоволодіння її матері, тому старенька й припустила, що можливо це крадії знову навідались до неї. Донька швидко направилась до матері, щоб з’ясувати що саме там відбувається. Дорогою вона зустріла невідомого чоловіка, який йшов їй на зустріч. Побачивши її, незнайомець кинув якийсь предмет та побіг у протилежну сторону, до кручі неподалік. Згодом з’ясувалось, що то були металеві слюсарні лещата, які злодій вкрав з підвалу її матері.
Працівники слідчо-оперативної групи у лічені хвилини прибули на місце події. Залишивши працювати на місці злочину слідчого, решта членів СОГ у складі оперуповноваженого кримінальної поліції та інспектора-криміналіста слідчого відділу, не гаючи часу, почали переслідувати правопорушника по гарячих слідах. Фактично йдучи по залишеним ним на снігу слідах, поліцейські спустились до берега річки та вийшли до одного із житлових будинків. Як з’ясувалось, тікаючи з місця злочину, злодій прийшов додому до свого знайомого та вирішив в нього «відсидітись».
Поліцейські встановили особу крадія, ним виявився 24-річний місцевий мешканець, який проживає по сусідству із потерпілою.
Під час розслідування було встановлено, що зловмисник, знаючи напевно що бабуся мешкає одна та що в силу свого похилого віку не зможе перешкодити його злочинним намірам, протягом березня неодноразово навідувався до її домоволодіння та викрадав майно. В основному його «здобиччю» були металеві вироби (труби з нержавіючої сталі, чавунна двоконфорочна плита, металеві слюсарні лещата). Викрадене злодій майже одразу продавав, а отримані гроші витрачав на власні потреби.
Та цього разу його планам не судилось збутись – на заваді стали і сама природа, і людський фактор: зранку випав сніг, несподівано для нього з’явилась донька потерпілої, викликала поліцейських, які по його слідах викрили його протиправні дії.
Слідчим підрозділом Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області проводиться розслідування чотирьох фактів вчинення крадіжок (ч. 3 ст. 185 КК України) та одного замаху. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
За узгодженням із прокуратурою сьогодні, 30 березня, зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні вказаних злочинів. Після проведення всіх необхідних слідчих дій кримінальне провадження буде направлено до суду для прийняття законного рішення.

Первомайський відділ поліції ГУНП
Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux