Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Первомайські оперативники затримали автокрадіїв під час спроби вчинення чергової крадіжки
Опубліковано 04 березня 2021 року о 11:20

З початку року до відділу поліції у Первомайську почали надходити заяви від місцевих мешканців про те, що з їхніх транспортних засобів викрадають майно. За фактами крадіжок були порушені кримінальні провадження та розпочато слідство.

Правоохоронці з’ясували, що злодії вночі проникали до автомобілей, припаркованих на вулиці, та викрадали переважно акумулятори, автомагнітоли, запасні колеса та інше майно, що представляло на їх погляд матеріальну цінність.

Провівши ряд оперативно-розшукових заходів та проаналізувавши територію скоєних злочинів, оперуповноважені кримінальної вночі 3 березня затримали двох молодиків під час спроби вчинення чергової крадіжки з легковика. Зловмисниками виявились 21 та 24-річні місцеві мешканці, які раніше в поле зору правоохоронців не потрапляли.

Слідчі затримали їх в порядку ст. 208 КПК України. Після затримання злодіїв, за місцем мешкання одного з них слідчими був проведений невідкладний обшук з метою збереження речових доказів їхньої злочинної діяльності. Було встановлено, що до скоєння серії автомобільних крадіжок причетні ще двоє місцевих мешканців, 17-ти та 18-річні юнаки, старший з яких вже притягувався до кримінальної відповідальності да скоєння майнових злочинів. Під час обшуку на території домоволодіння затриманого правоохоронці вилучили акумуляторні батареї, декілька запасних коліс, автомагнітоли та колонки до них, різноманітний інструмент, набори ключів тощо.

Як з’ясувалось, четверо приятелів вирішили таким чином заробити легких грошей. Домовившись, вони вночі обкрадали авто місцевих мешканців, продавали викрадене з них майно, а виручені гроші витрачали на власні потреби. Та оперативники стали на заваді такого заробітку.

Після проведення слідчих дій вилучене майно буде повернуто потерпілим.

Слідчими проводиться розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 2, ч. 3 ст. 185 КК України «Крадіжка» та ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України «Замах на скоєння крадіжки». Санкціями вказаної статті передбачено покарання у вигляді ув’язнення до шести років.

За процесуального керівництва місцевої прокуратури двом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні дев’яти та восьми епізодів злочинів відповідно. Відносно двох молодших фігурантів у прокуратурі вирішується питання про повідомлення їм підозри у вчиненні серії автомобільних крадіжок. Найближчим часом суд обиратиме кожному запобіжний захід.

Правоохоронці перевіряють зловмисників на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Первомайського району та Миколаївської області.

Слідчі дії тривають.

Первомайський районний відділ поліції ГУНП

Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux