Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативники Заводського району затримали зловмисника, який, сподіваючись від них втекти, переплив річку на інший берег
Опубліковано 26 квітня 2018 року о 11:26

Правоохоронці затримали плавця у порядку ст. 208 КПК України, за узгодженням із прокуратурою йому повідомили про підозру у вчиненні крадіжок, а суд обрав чоловіку запобіжний захід – тримання під вартою. 

23-річний раніше судимий мешканець Житомира приїхав до обласного центру декілька місяців тому у пошуках заробітку та влаштувався робітником на будівництво приватного будинку. Жив у гаражах.

Відпрацювавши декілька тижнів, чоловік залишив роботу й почав промишляти крадіжками, розпочавши саме з будинку, де нещодавно виконував ремонтні роботи. Пробравшись вночі на територію недобудови, злодій поцупив електроінструменти та інше майно, яке наступного дня продав на ринку. 

Також досудовим слідством встановлена причетність чоловіка до крадіжки електричного бойлера з території приватного домоволодіння мешканця Заводського району, куди він забрався спільно зі своїм 20-річним товаришем. Останній невдовзі погорів на крадіжці з гаражного приміщення. Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України та повідомили про підозру. Суд обрав для чоловіка запобіжний захід – тримання під вартою. 

Робота оперативників щодо затримання житомирського крадія тривала декілька днів. Чоловік усвідомлював, що його розшукують і за свої діяння він знову може опинитись за ґратами, куди, з його слів, потрапити боявся, тому й почав переховуватись від поліції, постійно змінюючи своє місцезнаходження. 

Так, відпрацьовуючи місця можливого перебування зловмисника, оперативники виявили його на вул. Набережній в Центральному районі Миколаєва. 

Крадій кинувся тікати, але опинився біля річки. Проте і це його не спинило. Сподіваючись, що таким чином йому вдасться відірватись від переслідування, утікач вирішив її переплити. Та щойно дістався протилежного берега, зловмисник одразу був затриманий розшуківцями, які там на нього вже очікували.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. За узгодженням із прокуратурою йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або що завдала значної шкоди потерпілому». 

Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою. Відповідно до санкції інкримінованої статті, чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі. Правоохоронці вилучили частину краденого та повернули власникам.

Досудове слідство триває, поліцейські встановлюють причетність крадія до інших злочинів. 

Заводський відділ поліції ГУНП 
в Миколаївській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux