Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Миколаївщині поліцейські затримали озброєну етнічну групу серійних крадіїв – злочинці викрадали сейфи з мільйонами гривень
Опубліковано 12 листопада 2021 року о 11:40

У масках та рукавичках, зі спеціальним приладдям п’ятеро раніше судимих злодіїв із Одеси віком від 30-ти до 40-ка років проникали до офісних приміщень підприємств, заводів, агрофірм, фармацевтичних компаній та торгових об’єктів, де викрадали великі суми грошових коштів із сейфів, іноді разом із самими сейфами. Нині правоохоронці встановили причетність угруповання до серії крадіжок на території Миколаївщини та перевіряють до вчинення щонайменше 20 таких злочинів у інших регіонах.

11 листопада зловмисники були затримані на Первомайщині, безпосередньо на автодорозі, коли повертались до Одеси після того, як викрали з двох офісів більше півмільйона гривень. Спецоперацію із затримання озброєного угруповання проводили оперативники управління карного розшуку та спецпризначенці КОРД.

Під час слідчих дій у фігурантів правоохоронці виявили спеціальне знаряддя для зламу, грошові кошти, які зловмисники вже встигли розділити між собою, а у двох затриманих ще й пістолет іноземного виробництва та гранату Ф-1. Все вилучене поліція направила на проведення відповідних експертиз.

- Злочинці професійно обкрадали офіси. Вночі проникали в кабінети бухгалтерів або директорів, знаючи, що там може бути готівка, і менш ніж за три хвилини прямо з сейфами виносили мільйони. До місця мешкання зловмисники так і не доїхали, тому що були затримані у ході спецоперації на трасі, щойно в’їхали на територію Миколаївської області, - розповідає начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

Наразі триває розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3, ч. 4, ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Додатково дії двох фігурантів кваліфіковані за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», вони затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відносно трьох інших вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Готуються матеріали для вручення зловмисникам повідомлень про підозру. Фігурантам загрожує до дванадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux