Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На крадіжці зерна з потягу миколаївські поліцейські викрили 14 зловмисників
Опубліковано 07 травня 2020 року о 14:50

Металеві ломи, два автомобілі для перевезення краденого майна майже повністю завантажені близько трьома тоннами збіжжя та 14 осіб, які входили до складу угруповання, застали на місці злочину правоохоронці Новобузького відділу поліції вночі 5 травня на залізничній станції у с. Новополтавка.

Наприкінці квітня співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що група осіб з числа мешканців двох сіл розкрадають вантаж з потягів на станції Новополтавка.

У ході проведення оперативних заходів правоохоронці встановили, що до складу групи входять близько 15 осіб від 17 до 40 років. За попередньою змовою, зловмисники у певні дні здійснюють розкрадання вантажу у той час, коли на залізничній колії відбувається формування потягу та він перебуває у нерухомому стані.

Вночі 5 травня правоохоронці викрили крадіїв у той момент, коли вони вантажили зерно пшениці. Зриваючи пломби та відкриваючи у такий спосіб люки вагонів потяга, зловмисники висипали збіжжя просто на залізничне полотно, а потім засипали у мішки та завантажували у два автомобілі для перевезення.

На місці події поліцейські застали 14 осіб, у тому числі трьох неповнолітніх. Двоє з фігурантів раніше вже відбували покарання за вчинення крадіжок. Правоохоронці вилучили обидва транспортні засоби, металеві ломи, зірвані пломби та 61 мішок зерна пшениці загальною вагою майже 3 тонни. Зі слів зловмисників, викрадене вони перевозили до місця мешкання одного з членів групи з метою подальшого продажу.

За вказаним фактом слідчі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Замах на крадіжку, вчинену за попередньою змовою групою осіб». Санкція статті передбачає покарання у вигляді від арешту до позбавлення волі на п'ять років.

Наразі триває підрахунок суми завданих підприємству збитків, після чого за процесуального керівництва прокуратури вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Слідчі дії продовжуються, за результатами яких буде надана правова оцінка діям кожного. Також в ході слідства поліцейські встановлюватимуть усіх причетних до крадіжки осіб.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux