Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські правоохоронці ліквідували діяльність міжрегіональної злочинної групи з розповсюдження контрафактного алкоголю
Опубліковано 22 червня 2020 року о 17:13

Оперативники Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області спільно зі слідчими Слідчого управління ГУНП та співробітниками СБУ, за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили злочинну групу, яка займалась виробництвом та збутом фальсифікованих алкогольних напоїв на території Миколаївської та Кіровоградської областей.

Під час слідчих дій поліцейські встановили, що 43-річний місцевий мешканець залучив до злочинної діяльності двох своїх знайомих, які здійснювали придбання спирту та організовували незаконну діяльність. Також до складу злочинної групи входили ще троє місцевих мешканців, які безпосередньо займалися виготовленням, зберіганням та збутом фальсифікованої алкогольної продукції на території Миколаївської та Кіровоградської областей.

Підпільне виробництво та зберігання фальсифікованої продукції здійснювалося у шести спеціально обладнаних складських приміщеннях, боксах та гаражних приміщеннях.

За узгодженням із прокуратурою правоохоронці провели 30 обшуків за місцями мешкання фігурантів, в автомобілях, складських приміщеннях, боксах та гаражних приміщеннях, де здійснювалося виготовлення та зберігання фальсифікованої алкогольної продукції. Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили: понад 10 000 л спирту та спиртової суміші, грошові кошти в сумі більш ніж 800 тис. грн, понад 180 пляшок горілки фасованої в скляні пляшки, без марок акцизного податку та з марками, що мають явні ознаки підробки, обладнання для виробництва, помпи для перекачування спирту, тара, спиртометри, мірні ємкості, ароматизатор «Коньяк» та ін. Також за місцями мешкання фігурантів виявлено та вилучено вогнепальну зброю та набої до неї.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 199 КК України «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів», максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux