Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські правоохоронці оперативно розшукали молодика, який «замінував» навчальні корпуси університету
Опубліковано 30 вересня 2019 року о 18:01

«Мінером» виявився 19-річний студент другого курсу того ж вишу. Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У неділю близько 8:30 ранку на спецлінію 102 надійшло анонімне повідомлення про те, що п’ять навчальних корпусів одного з миколаївських університетів заміновані.

На місці події працювали спеціалісти вибухотехнічної та кінологічної служб ГУНП, співробітники слідчо-оперативної групи та керівництво Заводського відділу поліції, ДСНС, патрульні поліцейські, а також швидка допомога.

Правоохоронці оточили райони можливої небезпеки, евакуювали громадян, які знаходились у будівлях, провели ретельне обстеження приміщень та прилеглої до них місцевості.

Будь-яких пристроїв або предметів, що могли б становити загрозу життю та здоров’ю громадян не виявлено.

Вжитими оперативно-розшуковими заходами впродовж трьох годин поліцейські спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в Миколаївській області встановили особу правопорушника. Ним виявився 19-річний місцевий мешканець, студент другого курсу того ж університету.

Зі слів молодика, таким вчинком він хотів «насолити» батькам, з якими він останнім часом перебуває у конфліктних відносинах. Вранці хлопець взяв зі столу мобільний телефон рідного брата, з якого під видуманим прізвищем зателефонував у поліцію та надав неправдиве повідомлення про замінування. Після розмови зловмисник позбувся сім-картки, викинувши її на смітник.

Дії парубка кваліфікуються за ознаками ч. 1 ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу небезпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності», що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Миколаївська місцева прокуратура №1. Вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Мобільний телефон з якого чоловік здійснив дзвінок до поліції та картку оператора вилучено.

Віддл комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux