Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Мешканці Миколаївщини впродовж двох діб збагатили шахраїв більш ніж на 80 000 гривень та 1 450 доларів
Опубліковано 15 квітня 2019 року о 12:21

Правоохоронцями розпочаті кримінальні провадження, встановлюються особи зловмисників.

12 квітня близько 13:00 до Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звернулася місцева мешканка з повідомленням про те, що вона стала жертвою шахрайських дій. Зі слів потерпілої, їй зателефонував невідомий, який представився працівником поліції та повідомив, що нібито онука заявниці  знаходиться у відділку поліції за вчинення злочину, і, потрібно заплатити певну суму грошей інакше її  буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Не роздумуючи, жінка погодилася на всі умови та віддала шахраям  13 000 гривень. Лише після цього заявниця зателефонувала онуці та дізнався, що з нею все гаразд.

Того ж дня аферисти у такий же спосіб ошукали ще двох мешканців Центрального району. Жінка за спасіння сина від кримінальної відповідальності віддали шахраям  вісім тисяч гривень та 950 доларів США, а чоловік збагатив шахраїв на 50 000 гривень.

13 квітня від шахрайських дій потерпіла мешканка Заводського району, яка також намагалася врятувати онука від кримінальної відповідальності та віддала шахраям 10 000 гривень та 500 доларів.

Ще одним потерпілим від дій аферистів став мешканець м. Первомайськ, якому зателефонував невідомий та представившись представником служби безпеки банку, заволодів грошовими коштами потерпілого у розмірі більш ніж 15 000 гривень.

Слідчими відділеннями підрозділів поліції розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає накладання штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Тривають слідчі дії.

Шановні громадяни! Правоохоронці закликають вас бути обережними та обмежити спілкування з незнайомцями на вулицях та по телефону, якщо ж ви все таки стали жертвою шахрайських схем терміново звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте 102.

 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux