Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
— Кожен представник громадського формування або буде патрулювати місто, або надане йому право носіння зброї буде переглянуте, — головний поліцейський області Сергій Шайхет
Опубліковано 19 серпня 2020 року о 19:51

Сьогодні, 19 серпня, начальник Головного управління Національноі поліції в Миколаївській області полковник поліції Сергій Шайхет провів робочу зустріч із представниками громадських формувань міста із охорони публічного порядку.

Разом із очільником главку у зустрічі взяли участь заступник начальника ГУНП з громадської безпеки Максим Ахрамєєв та заступник міського голови Миколаєва Володимир Криленко.

  • Усі громадські формування першочергово були створені для того, щоб організовувати допомогу поліції в охороні громадського порядку, зазначив Серій Шайхет. –  Я фактично місяць знаходжусь на посаді, і не бачу дієвої допомоги, яка є допомогою у моєму розумінні. Усі члени громадського формування отримали пристрої для відстрілу гумовими кулями, і використовують їх на свій розсуд, а не на захист громади під час здійснення охорони публічного порядку.

Начальник ГУНП розповів, що відтепер організація роботи громадських формувань, представників яких на сьогоднішній день зареєстровано 2 884 особи, буде знаходитись під його особистим контролем і цьому напрямку буде приділено достатньо уваги. Конкретно, на вулицях Миколаєва щодня буде задіяно до охорони публічної безпеки на піші патрулювання 50 - 100 представників громадських формувань, які будуть закріплені за поліцейськими і разом з ним здійснюватимуть патрулювання.

  • У цьому ви самі маєте бути зацікавлені тут живуть ваші сім’ї і ваші діти. Я дивлюсь на статистику, і бачу, що у місті відбуваються грабежі, крадіжки приблизно у одних і тих самих місцях. Хочу, щоб кожен з вас замислився, і змусив замислитись тих людей, які входять до складу ГФ. На даному етапі вам випала нагода взяти участь у забезпеченні безпеки міста Миколаєва, – підкреслив полковник поліції, зазначивши, що у кожного є вибір, і до складу громадських формувань з охорони публічного порядку добровільно увійшли люди, які розуміли, в чому полягає ця робота.

Що стосується осіб, які отримали пристрої для відстрілу гумових куль. Сергій Шайхет відмітив, що список власників зброї буде переглядатися, і до тих людей, які отримали дозволи, але не є діючими представниками ГФ, не здійснюють свої обов’язки, а використовують зброю з іншою метою, будуть застосовані інші важелі впливу, і в законному порядку такі дозволи будуть переглянуті.

  • Моя вимога категорична заборона участі ваших представників громадських формувань у мітингах і зборах на захист чиїхось бізнес-інтересів без погодження із правоохоронцями і без проведення відповідних інструктажів у відділах поліції. На такі дії, а я впевнений, що вони будуть, ми будемо вживати дієвих заходів, я вас запевняю. І тут немає жодної політичної зацікавленості. Моє бажання виключно одне - я хочу, щоб на вулицях Миколаївщини, коли гуляють ваші сім’ї, особливо у вечірній час, і ви не переживали за їхню безпеку, і я, як начальник поліції, не переживав за безпеку миколаївців, – сказав начальник ГУНП.
  •  

Сергій Шайшет розповів, що за час служби на Миколаївщині, поспілкувавшись з різними людьми, упевнився, що місто не кримінальне, але люди не відчувають себе у безпеці. Це сукупний результат того, що не на повну працюють як піші наряди патрулювання із залученням громадських формувань, так і відсутність розумних камер відеоспостереження на вулицях, що стає спокусою для злочинців, які приїжджають до Миколаєва з інших регіонів задля скоєння майнових злочинів.

  • Злочинці, які вчинили злочин, не повинні тут вільно гуляти. Моє таке бачення, моє таке до вас  звернення. І відповідно, хотів би побачити плідну співпрацю, зазначив головний поліцейський.

В ході зустрічі були обговорені питання організації спільної роботи, аналізу даних ГФ з кількості представників та власників спецзасобів, інше.

Заступник начальника Максим Ахрамєєв, який надалі буде здійснювати безпосередньо координацію нового формату співпраці, нагадав присутнім вимоги Закону України Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», яким регламентується робота таких громадських формувань:

«Повсякденна (оперативна) діяльність таких формувань організовується, спрямовується і контролюється відповідними органами Національної поліції, підрозділами Державної прикордонної служби України».

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux