Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Експосадовцю держпідприємства «Миколаївський бронетанковий завод» повідомлено про підозру
Опубліковано 18 лютого 2020 року о 11:09

На час вчинення злочину підозрюваний обіймав посаду заступника директора державного підприємства. В наслідок протиправних дій  державі було завдано понад 355 тисяч гривень збитків.

У ході досудового розслідування слідчі слідчого управління поліції Миколаївщини за оперативного супроводу оперативників Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області за процесуального керівництва військової прокуратури Південного регіону Миколаївського гарнізону зібрали матеріали причетності колишнього посадовця до злочинної діяльності.

Вони стали підставою для повідомлення про підозру особі, яка на час вчинення злочину обіймала посаду заступника директора ДП «Миколаївський бронетанковий завод».

Було встановлено, що підозрюваний за домовленістю з представниками комерційної структури, використовуючи своє службове становище, прийняв на відповідальне зберігання будиночки каркасного типу. Однак, під час слідства працівники поліції з’ясували, що ці будиночки передавались лише на папері, а фактично комерційною структурою не поставлялися. Достовірно знаючи про факт відсутності майна, на той час заступник директора держпідприємства підписує офіційні документи, які в подальшому стали підставою для проведення розрахунків. Так, на рахунки товариства безпідставно було перераховано понад 355 тисяч гривень.

Наразі слідчі слідчого управління поліції Миколаївщини за оперативного супроводу оперативників Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області за процесуального керівництва військової прокуратури Південного регіону Миколаївського гарнізону повідомили експосадовцю про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Також, раніше про підозру було повідомлено директорові та представникові комерційної структури. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5. ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Прокуратура вже звернулася з відповідним клопотання про обрання колишньому посадовцю запобіжного заходу.

Відділ комунікації

(за матеріалами Управління стратегічних розслідувань

В Миколаївській області)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux