Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нові можливості співпраці задля безпеки людей обговорили поліцейські та представники об’єднаних територіальних громад
Опубліковано 21 травня 2018 року о 18:06

Сьогодні, 21 травня, за активного сприяння Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, відбулось проведення семінару за участю представників об’єднаних територіальних громад та підрозділів поліції області на тему: «Взаємодія поліції та громади – запорука безпеки громадян».

Основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів поліції на сьогодні є рівень довіри населення. Тому дуже важливо, щоб діяльність поліції здійснювалась у тісній співпраці й взаємодії з населенням та територіальними громадами на засадах партнерства і спрямовувалась на задоволення їхніх потреб.

«Децентралізація системи державного управління та розширення повноважень місцевих громад створюють додаткові можливості для посилення безпеки. У зв’язку з цим, у процесі реформування правоохоронної системи важливе місце відведено впровадженню нової філософії «Community Policing», яка полягає у взаємодії поліції з населенням та місцевою владою заради створення спільного безпечного простору», – зазначив начальник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Миколаївської області майор поліції Сергій Ігнатьєв. Саме з метою впровадження вказаної стратегії на території Миколаївської області і проходив семінар.
У ході заходу співробітники Управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області розповіли про особливості роботи дільничних офіцерів поліції та позитивний досвід реалізації проектів, які можуть суттєво сприяти підвищенню рівня безпеки на території населених пунктів громади. Це створення поліцейських станцій та центрів безпеки, діяльність громадських формувань з охорони публічного порядку, а також впровадження систем відеоспостереження.

Також наголошено на необхідності обладнання у територіальних громадах так званих «Зелених кімнат» для роботи правоохоронців з дітьми, які стали свідками правопорушень або потерпіли від їх вчинення.

Разом з тим, з метою того, щоб присутні з перших вуст переконалися у дієвості вказаних проектів, на семінар було запрошено представників громад, у яких вже розпочато їх реалізацію. Так, голова Олександрівської об’єднаної територіальної громади Вознесенського району Микола Бензар розповів присутнім про перші кроки створення на території громади першого в області центру безпеки, а також результати вивчення позитивного досвіду функціонування таких центрів у Тернопільській області. Голова Костянтинівської сільської ради Антон Паєнтко розповів про роботу та перспективи розвиту в селі Костянтинівка Новоодеського району системи відеоспостереження.

У свою чергу, співробітники Управління поліції охорони в Миколаївській області також розповіли про можливості здійснення охорони об’єктів майна за допомогою технічних засобів.


Управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux