Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НІ – домашньому насильству: у Миколаєві розпочала свою роботу поліцейська мобільна група з реагування на факти домашнього насильства
Опубліковано 12 грудня 2019 року о 13:02

380 викликів на факти домашнього насильства, 67 складених адміністративних протоколів, 42 винесених термінових заборонних приписи щодо кривдників та 19 задокументованих кримінальних правопорушень – результат тримісячної роботи поліцейської спеціалізованої групи.

З 17 вересня на території обласного центру на повідомлення, які надходять на спецлінію 102 щодо вчинення домашнього насильства, цілодобово реагує спеціалізована мобільна група.

До її складу увійшли поліцейські з числа дільничних офіцерів, патрульної поліції та ювенальної превенції, які пройшли відповідну спеціальну підготовку.

Цілодобове реагування на заяви та повідомлення про вчинення домашнього насильства, вжиття заходів щодо припинення такого насильства та надання допомоги постраждалим особам, проведення профілактичної роботи з кривдниками, здійснення контролю за дотриманням вимог заходів тимчасового обмеження прав домашніх тиранів та проведення просвітницької роботи серед населення – все це основні завдання поліцейської мобільної групи.

Правоохоронці не лише документують порушення, складають адміністративні протоколи, а також перевіряють ті родини, де вже були випадки насильства.

Від початку роботи мобільної групи поліцейські здійснили більше 380 виїздів на повідомлення про факти домашнього насильства, склали 67 адміністративних протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли 42 термінових заборонних приписи, задокументували 19 кримінальних правопорушень, у тому числі 14 випадків умисного нанесення легких тілесних ушкоджень, факти завдання побоїв (ст. 126 КК України), систематичного вчинення домашнього насильства (ст. 126-1 КК України), погрози вбивством (ст. 129 КК України), крадіжки (ст. 185 КК України) та підробки документів (ст. 358 КК України).

Шановні миколаївці! Якщо ви стали жертвою домашнього насильства, перш за все, викличте поліцію за номером 102. Також ви можете зателефонувати на Національну "гарячу лінію" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номером телефону: 0 800 500 335 або з мобільного 116 123 і вам обов’язково допоможуть!

Якщо ж ви зазнали фізичного чи сексуального насильства і потребуєте медичної допомоги, одразу звертайтесь до лікарні. Звідти інформацію передадуть до правоохоронних органів.

Зателефонувавши до єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103, ви зможете отримати:

- правові консультації;

- роз’яснення з питань отримання безоплатної правової допомоги;

- інформацію про гарячі телефонні лінії з питань надання соціальних послуг і захисту прав людини, та установи, які опікуються відповідними питаннями.

Будьте певні, що, отримавши повідомлення про випадок домашнього насильства, поліцейські вживатимуть невідкладних заходів, щоб його припинити, а кривдника – притягнути до передбаченої законом відповідальності.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux