Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Незаконно заволоділи бюджетними коштами під час ремонту свердловини – слідчі Первомайщини завершили розслідування
Опубліковано 14 листопада 2022 року о 16:39

Понад 125 тисяч гривень збитків завдали державі внаслідок своїх протиправних дій колишній посадовець та керівник приватного підприємства. Нині обвинувальний акт слідчі та прокурори скерували до суду для прийняття законного рішення. За скоєне обвинуваченим загрожує до восьми років ув’язнення.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що у 2019 та у 2020 роках між селищною радою та приватним підприємством були укладені договори щодо капітального ремонту зони санітарного захисту артезіанських свердловин.

Представник виконавця – керівник приватного підприємства, який визначав обсяг та вартість виконаних робіт, реалізував свій умисел на заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт зазначеного об’єкту та, зловживаючи службовим становищем, знизив обсяг робіт та кількість використаних матеріалів, щоб отримати незаконний прибуток.

Контроль якості виконання ремонтних робіт здійснював посадовець, який сприяв у заволодінні державних коштів, підписав та видав офіційні документи, які містили завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, обсяги яких були завищені.

Згідно з висновками проведених експертиз, внаслідок протиправних дій експосадовця та керівника приватного підприємства державі було завдано збитків на загальну суму понад 125 тисяч гривень.

У кінці жовтня за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури 58-річному колишньому посадовцю та 35-річному керівнику підприємства слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно» та ч. 1 ст. 366 КК України «Службове підроблення».

Наразі слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до Первомайської окружної прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Відповідно до санкцій інкримінованих статей зловмисникам загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Первомайський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux