Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Навчити безпечної поведінки у повсякденному житті – на Березнегуватщині до ліцеїстів завітав мобільний клас безпеки
Опубліковано 11 червня 2024 року о 17:32

До вихованців ліцею Висунської сільської ради завітав пересувний клас безпеки, де ювенальний поліцейський та співробітник державної служби з надзвичайних ситуацій провели для школярів інтерактивне заняття з правил безпеки під час перебування у школі, на вулиці та в побуті.

Інспектор ювенальної превенції нагадав дітям, що проїжджу частину дороги потрібно переходити лише по пішохідному переходу. Наголосив на необхідності використовувати на одязі світловідбиваючі елементи, аби в темну пору доби бути більш помітними для інших учасників дорожнього руху.

Також поліцейський застерігав дітей від уникнення спілкування із незнайомими людьми та не йти з ними у безлюдні місця. Йдучи на прогулянку, завжди питати дозволу у батьків та сказати їм точну адресу або місце, де будуть перебувати. Якщо загубились у людному місці, то треба попросити допомоги у дорослих та звернутися до поліцейського, продавця, охоронця або до жінки, яка гуляє із своїми дітьми.

Під час спілкування зі старшокласниками ювенальний поліцейський наголосив на домашньому насильстві та булінгу, як цьому протидіяти та куди можна звертатися за допомогою. Окремо правоохоронець нагадав про правила керування двоколісним транспортом та зауважив, що керувати мототранспортом можна лише при досягненні 16 років, але за умови отримання водійського посвідчення відповідної категорії.

Рятувальник, у свою чергу, навчав учнів ліцею правил мінної безпеки та продемонстрував макети різних вибухових предметів і пристроїв, розповів де вони можуть знаходитись та яку загрозу несуть для життя та здоров’я. Разом із поліцейським нагадали алгоритми дій у разі виявлення таких предметів та як діяти під час сигналу повітряної тривоги або виникненні надзвичайних ситуацій.

А щоб заняття було цікавим та веселим для дітей, на імпровізованому майданчику вони тренувались гасити умовну пожежу разом із поліцейськими та рятувальниками, а все це діти змогли зробити пройшовши «смугу перешкод».

Наприкінці заходу діти мали можливість приміряти копію форменого одягу поліцейських та рятувальників. А щоб навчання безпечній поведінці краще запам’яталось, правоохоронці подарували діткам книжечки «Прогулянка з песиком Патроном» та «Вартові безпеки».


Баштанский районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux