Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Навчали дітей обережної поведінки на дорозі: у Кривоозерській громаді поліцейські провели профілактичні заходи серед молоді
Опубліковано 03 серпня 2024 року о 10:15

Аби попередити дитячий дорожньо-транспортний травматизм, поліцейська офіцер громади Зінаїда Корницька та поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення № 3 Первомайського райвідділу провели профілактичні рейди вдень та у нічний час, щоб попередити дітей про небезпеку, яка може підстерігати їх на вулицях.

Особливу увагу поліцейські приділили неповнолітнім водіям мототранспорту та велосипедиста . Щоб не допустити нещасних випадків та уникнути травматизму на дорозі, правоохоронці розповіли про основні причини травмування неповнолітніх та про наслідки автопригод.

Спілкуючись із юними пішоходами, правоохоронці звернули їхню увагу на те, що рухатися потрібно по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку. Якщо немає тротуарів або пішохідних доріжок, пересуватися тримаючись правого боку або узбіччя і якомога правіше. А у разі його відсутності або неможливості рухатися по ньому — по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. Переходити дорогу потрібно в безпечних місцях – біля світлофора і на переході, позначеному зеброю.

А у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи. Світловідбиваючі елементи можуть мати різні форми: стікери – вони можуть кріпитися до одягу на липучці, термополоски, які кріпляться на тканину за допомогою прогріву праскою, жорсткі браслети, скручуючись кріпляться на руку, ногу або сумку, у вигляді кулонів, брелків, значків та шнурків.

Окремо звертаємось до батьків, які купують своїм неповнолітнім дітям мопеди. Деякі підлітки сприймають катання на них як небезпечну гру: перевищують швидкість та ризиковано маневрують, щоб вразити товаришів. Тому перш ніж подарувати дитині транспорт обов’язково переконайтеся, що юний водій знає правила дорожнього руху та розуміє необхідність їх дотримання.

Пам'ятайте, що безпека дітей на дорозі – це і ваша відповідальність. Дуже важливо, щоб діти розуміли та виконували Правила дорожнього руху.

Первомайський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux