Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Насильству немає виправдань: шериф Синюхинобрідської громади навчав громадян як протидіяти домашнім кривдникам
Опубліковано 14 серпня 2024 року о 15:50

Донести до свідомості громадян не замовчувати та не виправдовувати близьких тиранів, навчити як діяти та куди звертатись по допомогу у разі вчинення будь-якого виду насильства - мета поліцейських профілактичних заходів.

- Підтримувати та захищати людей, які потерпають від домашнього насильства, прояви якого почастішали через перебування у постійному стресі, життя в одному приміщенні, скрутне матеріальне становище, залежність партнерів один від одного – одне із пріоритетних завдань поліцейського офіцера громади сьогодення, - зазначає шериф Синюхинобрідської громади Тихон Дуд’єв .- Адже коли в кожній окремо взятій сім’ї буде панувати спокій та злагода, так само буде і в усій громаді.

Та жодні складні життєві обставини не виправдовують будь-які прояви насильства домашніми кривдниками, які найчастіше знущаються над найбеззахиснішими – дітьми, родичами старшого віку, жінками, які з різних причин повністю залежать від них.

Спілкуючись із мешканцями села Синюхин Брід, поліцейський офіцер гроади нагадав, що у разі вчинення будь-яких насильницьких дій вони не залишають сам-на-сам із проблемою, а завжди можуть звернутись по допомогу до нього. Головне, не замовчувати проблему насилля, а одразу вирішувати її на початку виникнення, щоб запобігти більш тяжким наслідкам. Також Тихон Дуд’єв зазначив, що за вчинення насильства у будь-яких його формах і проявах законом передбачена адміністративна відповідальність, а за систематичні знущання - кримінальна.

Для більшої обізнаності мешканців громади як протидіяти домашньому насильству шериф розмістив у приміщені пошти і крамницях інформаційні плакати та роздавав громадянам буклети, у яких міститься детальний алгоритм дій та вказано до яких органів і установ можна звернутися по допомогу.

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або його свідком, одразу звертайтеся до найближчого територіального відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Пам’ятайте: жодний прояв насильства не має виправдання, тим паче його систематичне вчинення!

Первомайський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux