Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року поліцейські Миколаївщини вилучили понад 100 кг наркотиків на понад 3 млн грн за цінами «чорного ринку»
Опубліковано 15 листопада 2019 року о 15:47

Незаконний обіг наркотичних засобів і психотропних речовин є одним із найнебезпечніших злочинів та загрозою безпеці людей.

Щоб ефективно протистояти наркобізнесу і зруйнувати його плани по розширенню попиту на наркотики, співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Миколаївській області постійно працюють над створенням перспективної та ефективної системи боротьби, діючої в умовах сьогодення і в рамках державного законодавства.

З початку року на території Миколаївської області було зареєстровано 910 кримінальних проваджень, пов'язаних з порушеннями встановленого порядку обігу наркотичних засобів, психотропних, сильнодіючих речовин та прекурсорів, серед яких 268 – це збути (ст. 307 ККУ). Підозру у збуті наркозасобів слідчі вручили 66 ділкам. Більшість таких злочинів наразі набули поширеного способу – безконтактного, шляхом закладок та через мережу інтернет. За злочини у сфері наркообігу 51 особу взято під варту, ще 27 – перебувають під домашнім арештом.

Правоохоронці розпочали 487 кримінальних проваджень за незаконне зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин (ст. 309 ККУ), підозри у вчиненні злочинів повідомлені 300 особам.

Поліцейські викрили п’ять організованих злочинних груп, які займались збутом, переважно опію, а також метадону та канабісу. За 3 фактами співробітники слідчих підрозділів вже направили на розгляд суду обвинувальні акти.

Також оперативники припинили діяльність однієї нарколабораторії   з виготовлення психотропів у великих розмірах та 26 притонів.

За час досудових розслідувань накладено арешт на майно зловмисників на суму понад два мільйони гривень.

Із незаконного обігу поліцейські вилучили більше 100 кг наркотиків та понад кілограм – психотропних речовин. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркоречовин складає 3 млн 230 тис. грн.

Ліквідували 99 незаконних посівів коноплі та снотворного маку.

Загалом оголошено про підозру у вчиненні наркозлочинів 392 особам, до суду слідчі направили 550 кримінальних проваджень.

Поліція звертається із проханням до громадян, якщо ви володієте інформаціє про наркозлочини, які вчиняються на території Миколаївської області, повідомити її по телефону 102. Конфіденційність гарантуємо.

Нагадаємо, 24 жовтня у результаті спецоперації миколаївські правоохоронці припинили діяльність групи осіб, які займались безконтактним збутом психотропів. Злочинці взаємодіяли з клієнтами через створені закриті інтернет-магазини у мобільному додатку Telegram під вигаданими «нік-неймами». Їхню рекламу, а також асортимент товарів ділки розміщували на стінах будівель обласного центру «руками» кур’єрів, серед яких були й неповнолітні особи.

19 жовтня більше шести кілограмів канабісу вилучили поліцейські у мешканця Новобузького району.

У вересні за незаконне вирощування коноплі з подальшим збутом миколаївські поліцейські затримали чотирьох зловмисників. Одночасно правоохоронці провели ряд обшуків, під час яких у помешканнях фігурантів та за місцями вирощування наркорослин вилучили більше сотні кущів коноплі, зброю та набої до неї. Для спільного наркобізнесу чоловіки облаштували усім необхідним цілу теплицю, а задля охорони плантації озброїлись.

9 вересня у Миколаєві у результаті масштабної реалізації поліцейські ліквідували канал постачання наркотиків та психотропів вартістю понад мільйон гривень. Фігуранти угрупування постачали клієнтам замовлення шляхом закладок, ховаючи їх в горіхах. Самі ж отримували поставки, замасковані під поштову доставку товарів з інтернет-магазину. В ході ряду обшуків за місцем мешкання, в автомобілі та на квартирі-складі правоохоронці вилучили у зловмисників понад кілограм амфетаміну, 150 підготовлених закладок, півтори сотні пігулок екстазі, 77 марок ЛСД, канабіс, солі, біля одного кілограму прекурсорів, інші наркотичні речовини, а також банківські картки та грошові кошти.

Також 9 вересня Миколаївські детективи та оперативники Управління протидії наркозлочинності області затримали чоловіка на збуті наркотиків. За місцем мешкання затриманого поліцейські провели санкціонований обшук, в результаті якого вилучили близько півкілограма канабісу, психотропні речовини та більше сотні медпрепаратів, обіг яких обмежено законодавством.

У серпні на Миколаївщині поліція ліквідувала плантацію конопель майже на вісім мільйонів гривень.

6 серпня поліцейські Баштанського відділу поліції спільно зі співробітниками СБУ виявили в одному з селищ району замасковану у лісосмузі наркоплантацію з явними ознаками культивації та оснащену системою зрошування. Нарковрожай вартістю за цінами «чорного ринку» близько півтора мільйони гривень правоохоронці ліквідували.

31 липня миколаївські оперативники у ході розкриття тяжкого злочину виявили плантацію теплиць з вирощування канабісу у Вознесенському районі.

Також у липні вознесенські поліцейські вилучили з «лабораторії» місцевого мешканця більше 200 кущів коноплі елітних сортів та канабіс.

15 липня у Вітовському районі слідчі Слідчого управління, співробітники Управління стратегічних розслідувань обласного главку поліції спільно зі Службою безпеки України, із залученням спецпідрозділу поліції КОРД провели спільну спецоперацію із затримання зловмисника, який займався виготовленням та збутом психотропної речовини – амфетамін. Під час санкціонованого обшуку на дачі молодика, у якій він безпосередньо готував амфетамін, правоохоронці вилучили, окрім психотропну, гранатомет РПГ-22, іноземний пістолет, набої калібру 5,45 мм та дві гранати Ф-1.

У травні миколаївські правоохоронці ліквідували міжрегіональний наркотрафік, організований 26-річним киянином через Telegram.

А в квітні – затримали групу наркоділків, які влаштували межрегіональний канал збуту метадону.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux