Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Наркоагробізнес із щомісячним пів мільйонним прибутком - у Миколаєві поліцейські ліквідували канал постачання наркотиків на території регіону
Опубліковано 09 вересня 2024 року о 13:00

Понад 300 кущів конопель, більше семи кілограмів готового до вживання канабісу та приладдя і обладнання для його виготовлення і фасування вилучили правоохоронці у членів угруповання. Трьох фігурантів слідчі затримали та повідомили їм про підозру. Нині суд арештував підозрюваних. Їм загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували протиправну діяльність зловмисників оперативники управління боротьби з наркозлочинністю за участі фахівців відділу кримінального аналізу, слідчих Миколаївського районного управління поліції, співробітників карного розшуку відділення поліції № 1 Миколаївського райуправління та за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД і спецпризначенців роти поліції особливого призначення.

У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що організував наркоагробізнес 31-річний миколаївець. До злочинної діяльності чоловік залучив спільників 26-ти та 68-ми років. Разом фігуранти налагодили канал збуту наркотиків на території Миколаєва і області та намагались розширити свій бізнес по території всієї країни, у тому числі розсилаючи замовлення поштовим сервісом.

Зловмисники вирощували рослини коноплі у теплицях та спеціально облаштованих замаскованих місцях із крапельним поливом та у підвальних приміщеннях зі спецобладанням для росту рослин. Після збору висушували наркозілля, подрібнювали, фасували та збували.

31-річного організатора поліцейські затримали одразу після збуту партії канабісу.

Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання, дачних ділянках та автомобілях членів угруповання поліцейські виявили та вилучили понад сім кілограмів готового до вживання та розфасованого канабісу, 337 кущів конопель, пакети поштового перевізника, приладдя для сушіння, пакетики для фасування, ваги, банківські картки, ноутбуки, мобільні телефони та грошові кошти у сумі понад 187 тисяч гривень, 5000 доларів США та 450 євро. Окрім того, у затриманих вилучили автомобілі та чорнові записи. За цінами «чорного» ринку орієнтована загальна вартість вилученого складає понад два мільйони гривень.

Усе вилучене направили на експертне дослідження.

Трьох членів угруповання поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 31-річному затриманому слідчі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 67-річному спільнику слідчі оголосили про підозру за ч. 3 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту», що карається позбавленням волі до п’яти років. 26-річному молодику – за ч. 2 ст. 310 ККУ «Посів або вирощування конопель». Санкція цієї статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нині суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у вигляді арешту з можливістю внесення застави 990 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 300 тисяч гривень відповідно.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Окружна прокуратура Миколаєва.

Триває досудове розслідування.


Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux