Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Найрозповсюдженіші схеми шахрайств та як не стати їхньою жертвою - поради від поліції
Опубліковано 20 лютого 2024 року о 17:24

Вам надійшо повідомлення в месенджері або ви побачили пост у соцмережі про надання фінансової допомоги, яку нібито може отримати будь-хто. Зазвичай допомогу пропонують від імені державних, міжнародних установ або банків. А додаткову інформацію можна дізнатись за посиланням на чат-бот або сайт.


☝️ Щоб не потрапити у таку пастку – потрібно переконатись у тому, що ви відноситесь до категорії осіб, яким надають допомогу, та перевірити інформацію на офіційному сайті. 

🔹 Якщо ж ви розкрили конфіденційну інформацію стосовно своїх рахунків, негайно зверніться до банку та заблокуйте картку.

🔹Якщо вам телефонує невідомий та представляється працівником банку і запитує особисті дані або пропонує підвищити кредитний ліміт, або ж може запропонувати перерахувати кошти на інший рахунок.

Запам’ятайте, співробітники банку не запитують жодних персональних даних під час телефонних розмов із клієнтами. Завершіть розмову та зателефонуйте до банківської установи, щоб переконатись у достовірності інформації, яку надав вам співрозмовник.

Найчастіше громадян ошукують під час покупок товарів в інтернеті. 🛍️🛒

🔹 Зловмисники часто створюють фальшиві веб-сайти, маскуючись під авторитетного продавця, для продажу товарів від відомих брендів за низькими цінами.

🔹Щоб знизити ймовірність втрати грошей, слід бути уважним та знайти інформацію про продавця та відгуки інших клієнтів. Також переглянути його умови сплати, доставки та повернення товару, обираючи при цьому післяплату. 💳📱

🔹Шахраї намагаються отримати вашу особисту інформацію або зламати ваші облікові записи в інтернеті через електронні листи, повідомлення, оголошення або сайти, схожі на ті, яким ви вже довіряєте.

☝️Будьте обережними, коли отримуєте подібне повідомлення з проханням надати особисту інформацію. Ймовірно, що вас намагаються відвести на сайт-двійник, аби дізнатися конфіденційну інформацію. Не надавайте інформацію стосовно себе або банківських рахунків, не переконавшись у надійності сайту.

Шановні громадяни, при розголошенні платіжної інформації – негайно зверніться до банку та заблокуйте карту. Якщо ви стали жертвою аферистів, зверніться до найближчого територіального відділення поліції або зателефонуйте на спецлінію 102.


Відділ комунікації поліції Миколаївської поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux